Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Orbán Viktor több dolgot is megállapított Georgiában, mutatjuk a megállapításokat

Valamint az elhangzottakat.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Irakli Garibasvili georgiai kormányfő kétoldalú tárgyalást folytat Tbilisziben 2023. október 11-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Irakli Garibasvili georgiai kormányfő kétoldalú tárgyalást folytat Tbilisziben 2023. október 11-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök kétoldalú tárgyalást folytatott Irakli Garibasvili georgiai miniszterelnökkel szerdán Tbilisziben – közölte a jó hírt az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Megállapították:

a politikai kapcsolatokat erősíti, hogy mindkét ország hasonló elveket vall, fontosnak tartja a hagyományos nemzeti, keresztény értékek megőrzését és képviseletét!

Magyarország célja, hogy az utóbbi években kialakított kiváló magyar-georgiai politikai kapcsolatokat felhasználva és kiegészítve, a kereskedelem és gazdaság területén is hasonlóan eredményes együttműködést folytasson Georgiával – hangzott el a találkozón.

Georgiában állítólag már most is jelentős magyar cégek vannak jelen, és a magyar befektetőket szívesen, nagy bizalommal fogadják. Az agráripari együttműködésben különösen nagy potenciál rejtőzik

– állapították meg.

Szóba került még, hogy Magyarország évente 80 ösztöndíjat ajánl fel georgiai hallgatóknak a Stipendium Hungaricum program keretében – ismertette Havasi.

Kapcsolódó friss hírek