Külföld

Kis híján tragédia érte Szijjártó Pétert, egy atya sietett a segítségére

Időjárás

Újabb havazás érkezik vasárnap, ezúttal itt kell rá számítani

Baleset

Elfogták az orosz-magyar kettős állampolgárt, aki Solymáron két nőt gázolt el a zebrán, majd hazament gondolkodni

Annyira „védi a déli határzár egész Európát”, hogy Szlovákia meghosszabbította a határellenőrzést a magyar határon

RövidenRöviden
Kiránduló nyugdíjas csoport megtekinti a határzárat.
Kiránduló nyugdíjas csoport megtekinti a határzárat. Fotó: Facebook/Gémes László

Három héttel, november 3-ig meghosszabbította a szlovák kormány az október elején bevezetett ideiglenes határellenőrzéseket a szlovák-magyar határon – erről szerdai ülésén döntött Ódor Lajos ügyvezető miniszterelnök leköszönő kabinetje.

Pozsony október 5-én vezetett be ideiglenes határellenőrzéseket a szlovák-magyar határon, az intézkedést az illegális migráció megfékezésének szükségességével indokolva. Az ezzel kapcsolatos döntésre egy nappal azt követően került sor, hogy Csehország és Lengyelország hasonló intézkedést vezettek be Szlovákiával közös határain.

A határellenőrzés célja a következő időszakban is az lesz, hogy minél kevesebb illegális migráns érkezhessen az országba, s az ellenőrzéseket is ugyanúgy – a határ teljes hosszában, a biztonsági helyzet alakulását szem előtt tartva – valósítják majd meg – közölte a hosszabbítás javaslatát előterjesztő szlovák belügyi tárca.

A pozsonyi belügyminisztérium adatai szerint a nyugat-balkáni tranzitútvonalon Szlovákiába érkező illegális migránsok száma tavaly augusztusban kezdett érezhetően növekedni. A szaktárca szerint idén már közel negyvenezer illegális migráns érkezett az országba, ami 11-szer több, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

Emlékezetes, az Orbán-kormány szeret azzal hülyíteni, hogy a Magyarország déli határán felhúzott csibedrót „egész Európát védi a migránsoktól”.

A valóság azonban ezek szerint az, hogy annyira nem véd semmit, hogy még Szlovákiának is bőven jut a hazánk területén átrongyolókból. Arról nem beszélve, hogy idén augusztusig már 1385 külföldi embercsempészt engedetek szabadon a magyar börtönökből, ami szintén az illegális migráció fenntartását segíti elő (nem pedig „egész Európa védését”).

Ezek is érdekelhetnek

21 emberre bukkantak az M5-ösön egy furgonban, a sofőr „a hajnali ködben eltűnt”

Mi történik? Három határsértő ellen intézkedtek a rendőrök egész hétvégén

Vlagyimir Putyin megerősítette, hogy indul a 2024-es oroszországi elnökválasztáson

Kis híján tragédia érte Szijjártó Pétert, egy atya sietett a segítségére

25 kurdot, köztük tíz gyereket találtak összezsúfolódva egy lengyel furgonban Ácsnál

Orbán új kisbarátja, a magyarellenes Robert Fico is nekiesett a független médiának