Gazdaság

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Baleset

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Rendőrség: nem volt bűncselekmény, hogy a 18. kerületi Fidesz-elnök le akarta fizetni a Kutyapárt politikusát

Pedig hangfelvétel is készült a fideszes vesztegetési kísérletéről.

Lévai István Zoltán.
Lévai István Zoltán. Fotó: Facebook/Lévai István Zoltán

Bűncselekmény hiányában elutasította a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hogy nyomozzon Lévai István Zoltán XVIII. kerületi volt fideszes politikus ellen, akiről múlt hónapban derült ki, hogy milliókkal akarta rávenni az MKKP-s Aleva Mártát, hogy jövőre elinduljon a kerület DK-s polgármester, Szaniszló Sándor ellen – olvasta ki a Telex Polt Péter legfőbb ügyész Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselőnek küldött válaszából.

A Válasz Online szeptemberi cikke szerint Lévai, akit az MKKP-s csőbe húzott, és a találkozóval le akart buktatni, 5 millió forinttal próbálta „motiválni” Alevát.

A két politikus második találkozóján – a lap birtokába került hangfelvétel szerint – elhangzott, az akkor még fideszes és a kutyapártos havi 500 ezer forintos juttatásban állapodtak meg, ezt Lévai korrektnek nevezte.

A hangfelvétel szerint Lévai arról is kotyogott, hogyan lehet helyi vállalkozókat, úgynevezett „erős embereket” rávenni, hogy támogassák a kutyapártos jelöltet. A Mi Hazánkról pedig azt mondta, indulását inkább hasznosnak látják a pártközpontban.

A felvétel napvilágra kerülését követően Lávai Zoltán lemondott választókerületi elnöki pozíciójából, valamint kilépett a Fideszből, egyúttal ritka fura magyarázattal állt elő. Facebook-oldalán közzétett állítása szerint ő akarta lebuktatni az MKKP-s passzivistát, rágalomnak minősítve a személyét ért vádakat.

Kapcsolódó friss hírek