Baleset

Nagy baleset az M1-es autópályán, mentőhelikopter is érkezett

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Megszólalt a kutyapártos nő megvesztegetésével lebukott fideszes: elképesztő mesével állt elő

Úgy tudja, ő csak ki akarta deríteni az igazságot a Kutyapárttal kapcsolatban.

Megszólalt a kutyapártos nő megvesztegetésével lebukott fideszes: elképesztő mesével állt elő
Fotó: Facebook/Lévai István Zoltán

Arcpirító magyarázkodásba kezdett Lévai István Zoltán, a Fidesz korábbi XVIII. kerületi polgármesterjelöltje, miután Aleva Márta, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) politikusa lebuktatta.

Mint ismert, egy titokban készített hangfelvétel szerint a fideszes ötmillió forintot ajánlott a kutyapártosnak, ha az elindul a polgármesteri székért, ezzel is gyengítve a jelenlegi polgármester, a DK-s Szaniszló Sándor esélyeit. Aleva Márta eleinte úgy tett, mintha hajlana az egyezségre, de mindez csak álca volt: a nő hangfelvételt készített a vesztegetési kísérletről, és átadta azt a Válasz Online-nak.

A Fideszből időközben kilépett, és egyéni választókerületi elnökségi tisztségéről is lemondott korrupt kormánypárti szombaton, több nappal az események után hosszú magyarázkodásba kezdett a Facebook-oldalán,

a személyét érintő „cikkekkel, állításokkal és esetenként rágalmakkal” kapcsolatban.

Lévai állítása szerint tavasszal arról értesült, hogy az MKKP és a DK a 2024-es választásra olyan egyezményt kötött, hogy a Kutyapárt sem a polgármesteri pozícióért, sem pedig a képviselői helyekért nem indít jelölteket. Azt is írja, hogy a Kutyapárt „köztudomásúan azt a képet igyekszik mutatni magáról, hogy nem elkötelezett egyetlen politikai erő mellett sem, így egyenlő távolságot tart mind a Fidesztől mint a DK-tól”.

A lebukott fideszes szerint ő azért találkozott Aleva Mártával, hogy „kiderítse a hír valóságtartalmát”, sőt azt sem zárta ki, hogy együttműködést kezdeményez majd a kutyapártossal.

„Aleva Márta azonban engem megtévesztve, előre megtervezetten, jogellenes módon beszélgetéseinkről képanyagot és beleegyezésem nélkül hangfelvételt készíttetett, amit megosztott a Valaszonline nevű portállal”

– panaszolta a fideszes, egy szóval nem említve a dolog lényegi részét, hogy

a hanganyagon egy megvesztegetési kísérlet hallható.

Lévai István Zoltán állítja, jogsértést nem követett el, de nem kívánja „a helyi közösséget ezzel az üggyel terhelni”, ezért egyéni választókerületi elnökségi tisztségéről és Fidesz-tagságáról is lemondott. Önkormányzati képviselői mandátumát viszont megtartja, hiszen „felelősséget érez” azokért, akik eddig ötször választották meg.

Közlemény ❗️ A héten a személyemet érintő, a sajtóban több helyen megjelent cikkekkel, állításokkal és esetenként…

Posted by Dr. Lévai István Zoltán on Friday, September 22, 2023

Kapcsolódó friss hírek