Bűnügy

Most közölték! Holtan találták meg a szentesi nő gyilkosát

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Bűnügy

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Halálosan megfenyegette David Pressmant egy tápiószecsői férfi, őrizetbe vették

Később azt állította, hogy „az Egyesült Államok titkosszolgálatának dolgozik” és csak tesztelni akarta a hatóságokat.

David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete.
David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete. Fotó: Facebook/US Embassy Budapest

A Központi Nyomozó Főügyészség a nyáron „rövid időre őrizetbe vett” egy tápiószecsői férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy Twitteren halálosan megfenyegette David Pressmant, az Egyesült Államok budapesti nagykövetét – írja a 24.hu.

A lap szerint a júliusi akcióról eddig nem hoztak nyilvánosságra információkat, de a főügyészség szóvivője kérdésre válaszolva azt írta, hogy az ügyben kényszerítéssel elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt folytatnak nyomozást.

A 24.hu úgy tudja, hogy az 53 éves férfi a nagykövetség által fenntartott Twitter-oldal üzenőfalára a többi között azt írta a nagykövetnek címezve:

„Mondj le, te buzi, ha nem akarsz koporsóban távozni Magyarországról.”

A nyomozó hatóság értelmezése szerint a tápiószecsői férfi az amerikai diplomata nyíltan vállalt szexuális irányultsága miatt küldte el a fenyegetést.

Az ügyészség és a rendőrség július 18-án reggel szállt ki a férfi házához, ahol házkutatást tartottak, majd lementették az ingatlanban talált elektronikai eszközök tartalmát. A férfit letartóztatásba helyezték, ám néhány nap múlva szabadlábra került.

A férfi a 24.hu-nak állítólag azt a különös magyarázatot adta, hogy noha nem beszél angolul, „az Egyesült Államok titkosszolgálatának dolgozik”, és csak a magyar hatóságokat akarta tesztelni az üzenetével. Később aztán már arról is hablatyolt az újságnak, hogy mégse írják meg a történetét, mert „az illetékes szövetségi tiszt megtiltotta, hogy a médiához forduljon”.

Kapcsolódó friss hírek