Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Újabb projekteket törölt a kormány a honvédelemre és a rezsicsökkentésre hivatkozva

Mégsem épülnek autópálya-lehajtók és több kiemelt vasúti fejlesztést is visszavontak az éj leple alatt.

Egy 2019-es látványterv a Dél-Budai Centrumkórházról.
Egy 2019-es látványterv a Dél-Budai Centrumkórházról. Fotó: teampannon.hu

A Magyar Közlöny kedd esti számában számos korábbi döntés, fejlesztés visszavonásáról szól egy kormányrendelet és egy határozat – vette észre a hvg.hu.

A határozat „a Magyarország szomszédságában zajló háború idején a rezsicsökkentés megvédése és a honvédelmi célok teljesítése érdekében” tartja szükségesnek a megszorító intézkedéseket, melyek a következők:

  • Törölték a Dél-Budai Centrum megközelíthetőségének fejlesztését, amely a gyakorlatban két autópálya-lehajtó építését jelentette volna.
  • A vasúti fejlesztések közül visszavonták a korábban nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított tételeket, úgy mint: Ferencváros C elágazás – Kőbánya felső – Rákos – Rákosliget; Rákos – Gyömrő vasúti vonalszakasz fejlesztése; Budapest külső körvasúti megállóhelyek (Pestújhely, Újpalota, Rákosfalva, Rákosszentmihály), valamint Albertfalva megállóhely kiépítése, fejlesztése.
  • Törölték a Galvani hídra vonatkozó „Új Duna-híd és kapcsolódó közlekedési infrastruktúra előkészítés Budapesten” című tételt és a Gellért-hegyi közpark átfogó közterületi megújításának előkészítését.
  • Hatályon kívül helyezték a debreceni velodrom, a Hortobágyi Deportálások Emlékhelye és a Recski Nemzeti Emlékpark fejlesztését célzó beruházás kiemeltté nyilvánítását is.
  • Továbbá visszavonták a Gödön megkezdett Adatközpont-beruházás állami érdekű hasznosításáról szóló határozatot is.

Kapcsolódó friss hírek