Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Szentkirályi Alexandra bejelentette, hogy egymillió migránst tartóztattak fel a határon

Egy rendőrségi autó halad a határzáron Röszke közelében, a magyar-szerb határnál 2020. augusztus 6-án.
Egy rendőrségi autó halad a határzáron Röszke közelében, a magyar-szerb határnál 2020. augusztus 6-án. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Nyolc éve áll a magyar határon 165 kilométer hosszú és négy méter magas kerítés, ez idő alatt csaknem egymillió migránst tartóztattak fel a hatóságok – közölte a kormányszóvivő kedden Röszkén.

Szentkirályi Alexandra a határzárnál, egy a járőröket érő korábbi „támadás” helyszínén tartott sajtótájékoztatóján arról magyarázott, hogy jelenleg Magyarország védi legharcosabban az európai határokat az illegális migránsoktól! Hozzátette: ezáltal is eleget tesz a schengeni megállapodásban vállalt kötelezettségének, amely megköveteli az Európai Unióba tartó illegális migráció megakadályozását.

A kerítés, amely megvédi egész Európát.

A kerítés, amely megvédi egész Európát.

Magyarország már 600 milliárd forintot költött határvédelemre, ennek eddig alig 1,5 százalékát térítette meg az EU, miközben az ország az EU határait is őrzi akkor, amikor a saját határait védi – hergelődött a kormányszóvivő.

Bakondi „folyamatosan nő” György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arról beszélt: az embercsempészbandák egyre szervezettebbé válnak, előfordul hogy száz-, kétszáz tagú csoportok próbálkoznak, vagy egy időben 19 helyszínen kísérlik meg illegálisan átlépni a határt.

Kapcsolódó friss hírek