Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Majdnem összement két vonat Nagytéténynél

Egy InterCity és egy tehervonat egymástól körülbelül 400 méterre állt meg.

Majdnem összement két vonat Nagytéténynél
Fotó: Wikipedia.org

Egymástól mintegy 400 méterre állt meg két vonat, egy InterCity és egy tehervonat szombaton Nagytéténynél, miután az utóbbi nem vette figyelembe a továbbhaladást tiltó jelzést – ismerte el a Mávinform szombaton a Facebook-oldalán, állítva, hogy „veszélyhelyzet nem alakult ki”.

Azt írták, a nagytétényi vasútállomásra beérkező tehervonat szabálytalanul elhaladt egy továbbhaladást tiltó jelzés mellett, és egy váltót megrongált. A Nagykanizsáról a budapesti Déli pályaudvarra tartó, Székesfehérvárról továbbindult Tópart InterCity viszont időben megállt az állomás előtti jelzőnél.

✅Frissítés: 15 órára befejezték a vizsgálatot, így már ismét két vágányon haladnak a vonatok Tárnok és Kelenföld között….

Posted by MÁVINFORM on Saturday, August 26, 2023

„A két vonat egymástól körülbelül 400 méterre állt meg. Az IC utasai biztonságban voltak, veszélyhelyzet nem alakult ki” – közölte a vasúttársaság.

A vizsgálat ideje alatt Tárnok és Kelenföld között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, emiatt 10-20, esetenként 20-40 perccel nőhet a menetidő a Budapest-Székesfehérvár vonalon. Ez érinti a Balaton északi és déli partja felé, illetve felől közlekedő vonatokat, valamint a Bakony InterCityt és a Göcsej InterCityt is – áll a közleményben.

Ismert, július közepén utasok égtek meg a Debrecenből Fehérgyarmatra tartó vonaton, néhány napra rá többen megsérültek egy Záhonyba tartó vonaton, ezután egy kigyulladt vonatból kellett menekülniük az utasoknak Zugló és Kőbánya-Kispest között, legutóbb pedig a Déli pályaudvarban rendezett embertelen állapotokat az állami vasúttársaság.

Kapcsolódó friss hírek