Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Szalay-Bobrovniczky egy rakás pénzt kínál, csak menjen már valaki a honvédségéhez bohóckodni

Miután a hazafiaskodó, érzelgős szédítés nem jött be, most megpróbál pénzzel hatni a fiatalokra.

Farkas Sándor fideszes országgyűlési képviselő, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára (b) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a honvédség szentesi toborzórendezvényén 2023. augusztus 11-én.
Farkas Sándor fideszes országgyűlési képviselő, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára (b) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a honvédség szentesi toborzórendezvényén 2023. augusztus 11-én. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Embert várunk a vasra! – adta ki a jelszót a honvédelmi miniszter, amikor pénteken Szentesen bejelentette: jelentkezőket toboroznak a Lynx, azaz a Hiúz típusú páncélozott harcjárművel felszerelt lövész zászlóaljba,

megemelt illetménnyel, amely belépő őrvezetői szinten bruttó 737 ezer forint.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf milliárdos kaszinóficsúr úgy magyarázta, a nemzeti ellenálló-képesség növelése és a haderő folyamatos fejlesztése korszakhatárhoz ért, a Magyar Honvédség átfegyverzése a legmodernebb, NATO-kompatibilis high-tech eszközökkel szemeink előtt valósul meg!

Megszülettek a megfelelő szervezeti és személyi döntések is ahhoz, hogy modern, magas harcértékű, jól vezetett és elszánt haderő biztosítsa a magyar emberek vagyonát, életét és kultúráját, természetesen a NATO részeként, annak támogatásával – állította a ruszki barát Orbán-kormány minisztere a honvédségi nyílt napon.

Azokat a fiatalokat, akik egy valóban értelmes és fontos, nehéz fizikai és szellemi kihívást jelentő mesterségben, a katonaszakmában akarják kipróbálni magukat, várják a Magyar Honvédség 30. Kinizsi Pál Páncélozott Gyalogdandár Hiúz páncélozott harcjárművel felszerelt lövész zászlóaljába: Lynx vezetőket, toronylövészeket és az ezekkel a járművekkel szállított lövész katonákat keresnek – fogalmazott.

A honvédelmi tárca vezetője elmondta, miniszteri jogkörével élve, a kiemelt feladathoz kiemelt illetményt állapított meg. A belépő őrvezetői kezdő illetmény havi bruttó 737 ezer forint lesz, ami a 25 év alattiak számára akár nettó 600 ezer forint lehet. Az egész zászlóaljnak – újaknak és a régieknek – „az egész beosztási láncon fel a zászlóalj parancsnokig” erre a szintre emelik az illetményét – közölte, ezzel közvetetten beismerve, hogy a határvadászathoz hasonlóan a katonásdira sem vevők a magyarok.

Kapcsolódó friss hírek