Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Fotózkodó színesbőrű sportolók miatt pánikoltak az anyukák Gödöllőn

Sikeres volt a kormánypropaganda, nem a semmire ment el az a sok milliárd.

Fotózkodó színesbőrű sportolók miatt pánikoltak az anyukák Gödöllőn
Fotó: Facebook/Gödöllő

Egy rémült gödöllői anyuka gerjesztett országos pánikot Facebook-bejegyzésével, amelyben azt írta, két fiatal, nem magyarul beszélő férfi fotózkodott a helyi játszótéren, sőt úgy látta, az idegenek nemcsak magukat hanem gyerekeket is fényképeztek.

A Telex azt írja, az anyuka állítása szerint másnap is kiment a játszótérre, ahol a két külföldi hangosan ráköszönt a kislányára, és le is fotózták a gyereket. Ekkor a nő rájuk kiáltott, hogy: „HÉHÉ NONO”. Az anyuka úgy vélte, az ártatlan fotózás mögött „komolyabb dolgok is lehetnek a háttérben”.

Ahogyan az ilyenkor lenni szokott – köszönhetően a magyar kormány évek óta tartó idegenellenes uszításának – elszabadult a pánik, és dacára annak, hogy a hír teljesen ellenőrizetlen forrásból származott, többen már lincselést vizionáltak. Volt, aki arab emberkereskedőknek vélte a fiatalembereket, de akadtak olyanok is, akik a Fidesz ellen fordították a migránsellenességet, más tudni vélte, hogy gyermekrablók.

A lincshangulatnak egy gödöllői szálloda munkatársának kommentje vetett véget, amelyben tisztázta:

„A két fiatalember Indiából érkezett az atlétikai vb-re, olimpiai és világbajnokok. A légynek sem ártanak és nagyon kedvesek.”

Az anyuka az eredeti bejegyzését idő közben törölte abból a zárt csoportból, ahol először megjelent, ettől függetlenül a közösségi médiában továbbra is osztogatják a fotót és a kimásolt szöveget.

A Telexnek megszólalt Gémesi György, Gödöllő polgármestere, aki elmondta: egy pécsi ismerősétől ő is megkapta a fotókat, ezt követően konzultált a rendőrkapitánnyal, a közterület-felügyelettel, és kiderült, hogy lényegében nem történt semmi. Gémesi azért is furcsállja a pánikot, mert Gödöllőn 300-400 külföldi egyetemista tanul, és az ott élők már megszokták a külföldiek látványát.

A rendőrség közlése szerint két bejelentés érkezett fotózkodó férfiakról, a helyszínt ellenőrizték, de szabálysértésre/bűncselekményre okot adó körülmény nem merült fel. Ettől függetlenül visszatérően járőröznek a környéken.

Kapcsolódó friss hírek

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül