Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Az LMP felszólította Orbán Viktor, hogy fejezze be a tiktokozást

Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese.
Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese.

Az LMP arra kéri Orbán Viktort, hogy fejezze be a TikTokon folytatott kommunikációs tevékenységét, mert veszélyes lehet – mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus úgy fogalmazott: az alkalmazás használata adatvédelmi és kiberbiztonsági kockázatot rejt, ezért nem mindegy, hogy telepítve van-e minisztériumi vagy kormányzati eszközökre! Az LMP szerint megnyugtató lenne, ha a kormányfő a hivatali eszközein nem használná a TikTokot – mondta Kanász-Nagy, hozzátéve: az alkalmazás tulajdonosi szerkezete „ezer szállal kötődik” a kínai államhoz, a kínai kommunista párthoz.

Veszélyes-e Orbán Viktor TikTokja?

Veszélyes-e Orbán Viktor TikTokja?Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese

Posted by LMP – Magyarország Zöld Pártja on Saturday, August 5, 2023

A TikTok hozzáfér többek között a naptárbejegyzésekhez, a névjegyzékhez és a GPS adatokhoz is, vagyis a használatával érzékeny személyes és kormányzati adatok kerülhetnek illetéktelenekhez – magyarázta az ellenzéki,

aki ezek szerint abban a tévhitben van, hogy a híresen technológiai analfabéta Orbán saját maga tiktokozik, pláne úgy, hogy egyébként köztudottan okostelefont sem használ.

A frakcióvezető-helyettes mindenesetre közölte: az LMP benyújtott egy törvényjavaslatot, amely az állami és önkormányzati szférában tiltaná a TikTok használatát a munkavégzés során használt hivatali eszközökön. Megjegyezte, az utóbbi időszakban számos ország döntött hasonlóképpen.