Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Németh Szilárd bemondta: az augusztustól induló rezsiévben is marad a rezsicsökkentés

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára a honvédelem napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón a minisztériumban 2020. május 21-én.
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára a honvédelem napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón a minisztériumban 2020. május 21-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A kormány úgy döntött, hogy az augusztustól kezdődő rezsiévben is marad a rezsicsökkentett gáz- és áramár a magyar családok számára – jelentette be a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos kedden. Németh Szilárd szerint az ehhez szükséges összeg 2024-ben is rendelkezésre áll a költségvetés „rezsivédelmi alapjában”.

A rezsicsökkentésnek köszönhetően minden magyar család, amely az átlagfogyasztás mértékéig fogyaszt energiát, 181 ezer forintot tud megspórolni havonta – magyarázta a fideszes, előszedve a jól ismert propagandát, miszerint a kormány „a háborúra és az elhibázott brüsszeli szankciós politikára válaszul” vezette be tavaly az intézkedést.

Brüsszellel és a külföldi érdekeket kiszolgáló baloldallal is megküzdünk a rezsicsökkentés megvédése érdekében.Nem…

Posted by Németh Szilárd on Tuesday, August 1, 2023

A döntés eredményeként – folytatta – az Eurostat adatai alapján az egész Európai Unióban továbbra is Magyarországon jutnak a legolcsóbban az energiához az emberek; vásárlóerő paritáson pedig csak a luxemburgiak és a belgák pénztárcáját terheli meg kevésbé a rezsi kifizetése – mazsolázta a statisztikát Németh, miközben összességében (vagy éppen ezért, mert „nincs ingyen ebéd”, valakinek meg kell fizetnie a kormány propagandáját) sehol máshol az unióban nem drágult olyan mértékben az élet, mint nálunk.

Brüsszel a háború és az „elhibázott szankciós politika” árát a magyar családokkal fizettetné meg és elvenné a háztartási energiaár megállapításának jogosítványát nemzeti hatáskörből – hergelt még a fideszes az unió ellen, hogy a végére egy kis „dollárbaloldalazás” is beleférjen.

Kapcsolódó friss hírek