Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Kiderült, Novák Katalin testőri kísérettel úszta át a Balatont

Novák Katalin fideszes köztársasági elnök és férje szeli a habokat a 2023-as Balaton-átúszáson.
Novák Katalin fideszes köztársasági elnök és férje szeli a habokat a 2023-as Balaton-átúszáson. Fotó: Facebook/Novák Katalin

Nemcsak 100 ezer forintos egyedi, neki tervezett fürdőruháját élvezhette Novák Katalin a vasárnapi „hungarikumBalaton-átúszáson, hanem a maximális biztonság is kijárt: a fideszes köztársasági elnök testőrökkel csapkodta végig az 5,2 kilométeres távot.

„Novák Katalin a Facebook-oldalára tette fel a fotót, amelyen az indulás pillanata látszik, közvetlen mögötte a szakállas fiatalember a célba érkezést követően sem tágított mellőle” – írja a Blikk, megjegyezve, Novák Katalinnak többszörös biztosítás is kijárt: egy magas, kisportolt férfit és egy sportos nőt is látott a lap munkatársa az induláskor, illetve a célba érkezéskor. Bár mindketten kerülték a feltűnést, láthatóan nem távolodtak el az elnöktől sem a vízben, sem a boglári parton.

„Lehet, hogy többen is voltak, de én két személyre felfigyeltem a kísérői közül. Egy magas, kisportolt, szakállas férfi közvetlenül utána ereszkedett a vízbe, majd másodpercekkel később egy fekete fürdőruhás, fiatal nő is melléjük ért. Kifelé jövet is ott álltak mindketten az államfő és a férje közvetlen közelében, szinte le sem lehetett őket hagyni a fotóról”

– számolt be a Blikk fotósa, aki szerint egy külön csónak is követte a politikus mozgását.

„Az állandó védelem kiterjed a védett személy életének, testi épségének megóvására, tartózkodási helyének védelmére, közlekedési útvonalára, részvételével lebonyolított programok helyszínére, programja során egészségügyi ellátás biztosítására. A TEK folyamatosan gyűjti, elemzi-értékeli a védett személy veszélyeztetettségére vonatkozó adatokat és információkat. Az, hogy egy adott rendezvényen az államfő védelme kapcsán milyen biztonsági intézkedések születnek, a beszerzett és a feladat végrehajtása szempontjából jelentőséggel bíró információk, a fenyegetettség és az egyedi helyzet komplex mérlegelésének függvénye” – írta a lapnak a Terrorelhárítási Központ.

Kapcsolódó friss hírek