Időjárás

Riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat több megyére

Baleset

Három halálos áldozata van az iváncsai akkumulátorgyár-építésnek

Baleset

Szörnyű baleset Nyárlőrinc határában, egy ember meghalt

Rétvári Bence úgy tudja, Brüsszel migránsgettót hozna létre Magyarországon

Mégpedig azért, mert „őrségváltás történt a Soros-birodalomban”.

Bottyán RóbertBottyán Róbert
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b) és Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója (j) a magyar-szerb határszakaszon lévő ideiglenes biztonsági határzárnál, a röszkei közúti határátkelőhelynél tartott sajtótájékoztatón 2023. július 18-án.
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b) és Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója (j) a magyar-szerb határszakaszon lévő ideiglenes biztonsági határzárnál, a röszkei közúti határátkelőhelynél tartott sajtótájékoztatón 2023. július 18-án. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Miközben a kormány vendégmunkások ezreit engedi be az országba, Rétvári Bence kedden azt fejtegette az M1-en, hogy egy tervezet szerint az Európai Unió területére érkező migránsok 28,3 százalékának a menekültkérelmét Magyarországon kellene elbírálni, és ez több mint 30 ezer főt jelent.

Eközben Görögországnak 5,5, Bulgáriának 2, Franciaországnak 2, Németországnak 1,4, Belgiumnak 0,3, Ausztriának és Svédországnak pedig csupán 0,2 százaléknyi migránst kellene befogadnia a kérelmük elbírálása idejére – sorolta az államtitkár.

Emlékeztetett az érvénytelen, 2016-os népszavazásra a kötelező kvótáról, amiben „3,3 millió magyar ember szavazott arról, hogy mi dönthessük el, kik élhetnek velünk és kik nem”. Rétvári nyilatkozatába belefért egy kis brüsszelezés és sorosozás is:

a hét éve napirenden tartott intézkedést azért erőlteti újra Brüsszel, mert „őrségváltás történt a Soros-birodalomban”. Soros Györgytől a fia, Alex Soros vette át az irányítást, és a „trónörökös erős belépőt akart”.

Majd az agyzsibbasztás azzal folytatódott, hogy Rétvári szerint az EU az ukrajnai háború egyik legnagyobb finanszírozója és a migránskvóta kapcsán figyelmen kívül próbálja hagyni annak a hat országnak a döntését, amely elutasította a migránskvótát, vagy tartózkodott.

Ezek is érdekelhetnek

21 emberre bukkantak az M5-ösön egy furgonban, a sofőr „a hajnali ködben eltűnt”

Migránsok lőttek egymásra Horgoson, több halott

25 kurdot, köztük tíz gyereket találtak összezsúfolódva egy lengyel furgonban Ácsnál

Fidesz: Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, elajándékoznák fegyvereinket!

Mi történik? Három határsértő ellen intézkedtek a rendőrök egész hétvégén

A kormány napjai meg vannak számlálva: Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját