Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Rétvári Bence úgy tudja, Brüsszel migránsgettót hozna létre Magyarországon

Mégpedig azért, mert „őrségváltás történt a Soros-birodalomban”.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b) és Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója (j) a magyar-szerb határszakaszon lévő ideiglenes biztonsági határzárnál, a röszkei közúti határátkelőhelynél tartott sajtótájékoztatón 2023. július 18-án.
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b) és Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója (j) a magyar-szerb határszakaszon lévő ideiglenes biztonsági határzárnál, a röszkei közúti határátkelőhelynél tartott sajtótájékoztatón 2023. július 18-án. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Miközben a kormány vendégmunkások ezreit engedi be az országba, Rétvári Bence kedden azt fejtegette az M1-en, hogy egy tervezet szerint az Európai Unió területére érkező migránsok 28,3 százalékának a menekültkérelmét Magyarországon kellene elbírálni, és ez több mint 30 ezer főt jelent.

Eközben Görögországnak 5,5, Bulgáriának 2, Franciaországnak 2, Németországnak 1,4, Belgiumnak 0,3, Ausztriának és Svédországnak pedig csupán 0,2 százaléknyi migránst kellene befogadnia a kérelmük elbírálása idejére – sorolta az államtitkár.

Emlékeztetett az érvénytelen, 2016-os népszavazásra a kötelező kvótáról, amiben „3,3 millió magyar ember szavazott arról, hogy mi dönthessük el, kik élhetnek velünk és kik nem”. Rétvári nyilatkozatába belefért egy kis brüsszelezés és sorosozás is:

a hét éve napirenden tartott intézkedést azért erőlteti újra Brüsszel, mert „őrségváltás történt a Soros-birodalomban”. Soros Györgytől a fia, Alex Soros vette át az irányítást, és a „trónörökös erős belépőt akart”.

Majd az agyzsibbasztás azzal folytatódott, hogy Rétvári szerint az EU az ukrajnai háború egyik legnagyobb finanszírozója és a migránskvóta kapcsán figyelmen kívül próbálja hagyni annak a hat országnak a döntését, amely elutasította a migránskvótát, vagy tartózkodott.

Kapcsolódó friss hírek