Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

„6-7 ezer milliárdot érdemes lenne megmozgatni” – Akkora a baj, hogy Orbánék már az emberek folyószámláit nézegetik

Orbán Viktor miniszterelnök (b3) Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató (b2), valamint az igazgatóság tagjainak társaságában megtekinti az új MOL Campus székházat, mielőtt a cég vezetésének meghívására részt vesz a MOL-csoport igazgatósági ülésén 2022. december 8-án. Mellettük Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b4), Lantos Csaba energiaügyi miniszter (j2) és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (b5).
Orbán Viktor miniszterelnök (b3) Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató (b2), valamint az igazgatóság tagjainak társaságában megtekinti az új MOL Campus székházat, mielőtt a cég vezetésének meghívására részt vesz a MOL-csoport igazgatósági ülésén 2022. december 8-án. Mellettük Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b4), Lantos Csaba energiaügyi miniszter (j2) és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (b5). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Segítő tájékoztatást kapnak a háztartások a folyószámlán tartott megtakarításaik értékének megőrzéséhez a számlavezetőjüktől – mondta a Kossuth Rádió reggeli műsorában a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára.

A Telex cikke szerint Túri Anikó az inflációs környezettel indokolta, hogy a kormány döntése alapján a bankoknak kötelező tájékoztatást kell küldeniük az ügyfeleiknek a megtakarítási lehetőségekről.

Az államtitkár azt mondta, hogy a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése eddig jórészt a hitelfelvételre összpontosított, pedig szerinte a megtakarítások védelmére is éppúgy figyelni kell.

Túri szerint a folyószámlákon tartott összeg 6-7 ezermilliárd forintra becsülhető, ekkora összeget már „érdemes lenne megmozgatni” – ácsingózott az államtitkár a lakosság vagyonára, mintha az valami homogén, egyben kezelhető zsákmány lenne, továbbra sem tudomásul véve, hogy sokan nem azért nem fektetik be a pénzüket, mert ostobák, hanem mert nem bíznak a magyar államban.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium hétfőn kiadott közleményéből lényegében az derül ki, hogy a bankoknak is előírják, hogyan ösztönözzék az ügyfeleiket állampapír-vásárlásra – értékel a Telex.

Kapcsolódó friss hírek