Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Nagy Mártonék megint a lakosság megtakarításairól fantáziálnak, már alig várják, hogy „megvédjék” a háztartások vagyonát

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara évnyitó üzleti ebédjén a budapesti Kempinski Hotelben 2023. január 24-én.
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara évnyitó üzleti ebédjén a budapesti Kempinski Hotelben 2023. január 24-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A kormány elkötelezett a családok védelme mellett, ezért „ösztönözni és segíteni kívánja” a háztartásokat abban, hogy megtakarításaikat értékálló eszközökbe fektessék, hiszen a „szankciós infláció miatt” a lakosságnál lévő mintegy 7 ezer milliárd forintnyi látra szóló bankbetét jelentősen veszít értékéből – írja keddi közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Ismert, a kormány legújabb kádárista agymenése következtében a bankoknak október 1-től kötelezően tájékoztatniuk kell az ügyfeleket arról, hogy mekkora bevételt „érhettek volna el”, ha „biztonságos és értékálló” állampapírba fektetik megtakarítható pénzüket.

A GFM úgy látja, hogy a banki tájékoztatás hozzájárul majd a családok pénzügyi tudatosságának növeléséhez, a háztartások vagyonának megvédéséhez! A tájékoztatás is része annak az intézkedéscsomagnak, amellyel a kormány növelni kívánja az állampapír iránti keresletet, amely egyrészt „magas kamatot biztosít” a kisbefektetők számára, továbbá az így elért kamatnyereséget is Magyarországon tartja.

Az intézkedések működnek, a lakosság egy hónap alatt közel 600 milliárd forintnyi állampapírt vásárolt. A kormány mindenkit arra biztat, hogy megtakarításait értékálló megtakarításba helyezze el – agitált a minisztérium.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten