Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Elvették a beteg gyerekektől az agárdi hotelt, az iváncsai akkugyár munkásszállója lett belőle

Az épület fenntartója szerint a gazdasági nehézségek indokolták a „funkcióváltást”.

A VVSI Sport Hotel Agárdon.
A VVSI Sport Hotel Agárdon. Fotó: velencei-to.hu

Évek óta táboroztak súlyos izomsorvadásban szenvedő gyermekek és családjaik Velencei-tavi Vízi Sportiskola (VVSI) agárdi telephelyén, idéntől azonban már nem vehetik igénybe ezt a lehetőséget, mert a hotelben az iváncsai akkumulátorgyár dél-koreai vendégmunkásai laknak – értesült a hvg.hu.

A hotel egy 2015-ös, uniós forrásból megvalósuló teljeskörű felújítás során akadálymentesítve lett, így itt tudtak táborozni a súlyos beteg gyermekek és szüleik. Eddig.

Deák Csaba, a VVSI épületeit fenntartó cég ügyvezetője a hvg.hu megkeresésére gazdasági nehézségekre hivatkozott a „funkcióváltást illetően”. Mint írta, a társaság a turisztikai jellegű szálláshely nyújtás tevékenységét a növekvő energiaárak miatt volt kénytelen felfüggeszteni. Ezért a Gyógyító Jószándék Alapítványt februárban tájékoztatták, hogy nem tudnak helyet biztosítani nekik.

A hvg.hu emlékeztet, Balog Zoltán akkori emberi erőforrások minisztere a 2015-ös átadón lenyűgözőnek nevezte az elkészült létesítményt, mint mondta, itt a gyermekek vannak a középpontban és velük együtt a családok is.

Kapcsolódó friss hírek