Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Kövér Lászlónak egy kápolnáról is a kommunisták jutottak eszébe, és hogy Európával kapcsolatban már nincsenek illúziói

Az Országgyűlés házmestere szerint eszmények nélkül nem lehet, illúziókban meg nem érdemes.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Jézus szíve kápolna felszentelésének 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a Zala vármegyei Pördeföldén 2023. július 15-én.
Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Jézus szíve kápolna felszentelésének 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a Zala vármegyei Pördeföldén 2023. július 15-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Napjainkra már nincsenek illúzióink Európával kapcsolatban, ám európai eszményeinket ma sem vagyunk hajlandóak feladni, mert eszmények nélkül nem lehet, illúziókban pedig nem érdemes élni – magyarázta Kövér László szombaton a Zala megyei Pördeföldén.

Az Országgyűlés elnöke a kistelepülésen épült Jézus szíve kápolna felszentelésének harmincadik évfordulóján beszélt arról, hogy rengeteg áldozat és kemény munka árán „tapasztalhattuk meg, hogy a magyar állam eszményéből miként tudunk lépésről lépésre haladva valóságot teremteni”.

„Leszámoltunk a korábbi kommunista illúziókkal, hogy az állam megoldja helyettünk az életünket, de soha nem adjuk fel a magyar embereket szolgáló állam eszményét”

– hergelődött ezúttal is a „kommunisták + rothadó Nyugat” bűvkörében megsavanyodott házelnök.

Kapcsolódó friss hírek