Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Karácsony Gergely kiakadt a barmokra, és hadat üzent az eszelősöknek

Karácsony Gergely kiakadt a barmokra, és hadat üzent az eszelősöknek
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Facebook-posztban reagált Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a szombat hajnali tragédiára, ami az Árpád hídon történt. A balesetben egy ember meghalt, a tragédiát pedig az okozhatta, hogy két gyorshajtó 150-160-nal száguldozott a hídon, majd az autók összeérhettek, emiatt az egyik jármű átszakította a szalagkorlátot, és halálra gázolt egy biciklist.

Karácsony Gergely dühös bejegyzését azzal indítja:

„Felfoghatatlan. Meghalt egy kerékpáros az Árpád hídon, mert két barom gyorshajtó a szalagkorlátot is letarolva halálra gázolta.”

Budapest főpolgármestere szerint az is felfoghatatlan, hogy egyesek gyorsulási versenyeket rendeznek, többek között a Szentendrei úton és a Váci úton. Majd a hatóságok és a kormány felelősségét firtatja, Karácsony szerint ugyanis létezik „tökéletes technika” a gyorshajtók kamerás büntetésére, a hatóságoknak valahogy mégsem sikerül ilyeneket felszerelni.

Felfoghatatlan. Meghalt egy kerékpáros az Árpád hídon, mert két barom gyorshajtó a szalagkorlátot is letarolva halálra…

Posted by Karácsony Gergely on Sunday, July 2, 2023

Karácsony Gergelynek az sincs ínyére, hogy bár a rendőrség – ha néha sebességmérésre vetemednek – rendszeresen szűr ki nagyobb számban gyorshajtókat, ugyanakkor a kormánypropaganda inkább csak a budapesti dugókkal szeret foglalkozni.

„Felfoghatatlan továbbá, hogy ha az állam nem lép, akkor miért akadályozza, hogy legalább az önkormányzatok felszerelhessenek ilyen kamerákat. És az is felfoghatatlan, hogy miért lőtte ki valaki fegyverrel a főváros korábban kihelyezett kameráit…”

– írja Karácsony, azt írva – bár nem az ő dolguk lenne – sebességmérő kamerákkal veszik fel a harcot „az eszelős gyorshajtók ellen”.

Kapcsolódó friss hírek