Gazdaság

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Baleset

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Európa Játékok: újabb magyar aranyak, kick-boxban és férfi teqballban is diadalmaskodtunk

A győztes Katz Balázs (b) és Bányik Csaba a teqball férfi páros versenyének eredményhirdetése után az Európa Játékokon Krakkó főterén 2023. július 2-án.
A győztes Katz Balázs (b) és Bányik Csaba a teqball férfi páros versenyének eredményhirdetése után az Európa Játékokon Krakkó főterén 2023. július 2-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Bányik Csaba és Katz Balázs aranyérmet nyert férfi párosban az Európa Játékok krakkói teqballversenyén, Bálint Martin pedig kick-boxban lett a legjobb vasárnap.

Az MTI összegzése szerint a Bányik-Katz duó az elődöntőben aratott 2-1-es sikere után a fináléban a Nikola Mitro, Bogdan Marojevic szerb kettőssel mérkőzött meg és ugyancsak 2-1-re győzött.

A férfi páros diadala előtt Katz Balázs Vasas Leával vegyes párosban, Vasas pedig Janicsek Zsanettel női párosban diadalmaskodott a sportág Európa-bajnokságának is számító Európa Játékokon.

Bányik Csaba (b) és Katz Balázs (b2) a szerb Nikola Mitro (j) és Bogdan Marojevic (j2) elleni döntő mérkőzésen a teqball férfi párosainak versenyén az Európa Játékokon Krakkó főterén 2023. július 2-án. A magyar páros győzött.

Bányik Csaba (b) és Katz Balázs (b2) a szerb Nikola Mitro (j) és Bogdan Marojevic (j2) elleni döntő mérkőzésen a teqball férfi párosainak versenyén az Európa Játékokon Krakkó főterén 2023. július 2-án. A magyar páros győzött.Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kick-boxban is fénylett a magyar arany

Vasárnap Bálint Martinért is szoríthattunk a krakkói központú Európa Játékok zárónapján, Myslenicében, aki a pointfighting 74 kilogrammos kategóriájában technikai KO-val győzte le az ír Nathan Taitet.

A húszéves magyar a tudósítás szerint eltökélten vetette bele magát a küzdelembe, ami 4-0-s vezetést eredményezett számára. Később ellenfele is tudott pontot érő támadást végrehajtani, de az első kétperces menet után 5-2-re vezetett Bálint.

Bálint Martin (pirosban) és a szlovén Ali Botonjic a férfi kick-box pointfighting 74 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében a krakkói központú Európa Játékokon Myslenicében 2023. június 30-án.

Bálint Martin (pirosban) és a szlovén Ali Botonjic a férfi kick-box pointfighting 74 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében a krakkói központú Európa Játékokon Myslenicében 2023. június 30-án.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A folytatás megfontoltabb csatát hozott, a 2019-ben 63 kilóban világbajnok magyar kick-boxos azonban így is tudta növelni előnyét. A 8-3-ról indult harmadik szakaszban pedig megint felpörgött, végig bátrabban támadott, és 34 másodperccel a vége előtt, 15-5-nél tízpontos különbséget alakított, ezzel véget ért a küzdelem.

Bálint Martin az egész magyar küldöttség utolsó érmét nyerte az Európa Játékokon. A kick-boxosok egy arannyal, két ezüsttel és öt bronzzal fejezték be szereplésüket.

Kapcsolódó friss hírek