Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Európa Játékok: aranyérmes teqballban a magyar női páros, három bronz kick-boxban

Vasas Lea Janicsek Zsanettel párban a lengyel Alicja Bartinska és Ewa Kaminska elleni elődöntőben a teqball női párosainak versenyén az Európa Játékokon Krakkó főterén 2023. július 1-jén.
Vasas Lea Janicsek Zsanettel párban a lengyel Alicja Bartinska és Ewa Kaminska elleni elődöntőben a teqball női párosainak versenyén az Európa Játékokon Krakkó főterén 2023. július 1-jén. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Janicsek Zsanett és Vasas Lea aranyérmet nyert a krakkói Európa Játékok teqball női párosainak versenyében, kettősük a szombati fináléban három szettben kerekedett a Kinga Barabasi, Katalin Dako román páros fölé.

Ez volt a magyar küldöttség 32. érme – a nyolcadik aranya – a krakkói központú játékokon, teqballból pedig a második magyar dobogós helyezés az eseményen: pénteken Vasas Katz Balázzsal diadalmaskodott vegyes párosban.

Vasas Lea (j2) és Janicsek Zsanett (j) a lengyel Alicja Bartinska (b2) és Ewa Kaminska elleni elődöntőben a teqball női párosainak versenyén az Európa Játékokon Krakkó főterén 2023. július 1-jén.

Vasas Lea (j2) és Janicsek Zsanett (j) a lengyel Alicja Bartinska (b2) és Ewa Kaminska elleni elődöntőben a teqball női párosainak versenyén az Európa Játékokon Krakkó főterén 2023. július 1-jén.Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A kick-boxosok is gyűjtötték szombaton az érmeket. A pointfighting kategóriában Veres Richárd (63 kilogramm), Török Szonja Hajnalka (50) és Kondár Anna (70) állhatott fel a dobogó legalsó fokára, míg Czégény Cintia (60) női full-contactban, Száraz Gergő (63) pedig férfi light-contactban szerzett bronzérmet szombaton Myslenicében.

Ligh-contactban a 79 kilós Fésű Lajos egyhangú pontozással jutott be a döntőbe, ahol a német Al Amin Rmadan lesz az ellenfele.

A pointfighting kategória fináléjában két magyar is tatamira lép vasárnap, a férfiaknál Bálint Martin (74), a nőknél pedig Busa Andrea (60) lesz érdekelt. Bálint Martin az ír Nathan Taittel, Busa Gabriella az olasz Francesca Cecivel küzd meg az aranyéremért.

Kapcsolódó friss hírek