Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Újabb kínai akkumulátoros céget jelentettek be, ezúttal Fót kap egyet a nyakába

Egymilliárd forintos támogatást ad hozzá a magyar kormány a magyar adófizetők pénzéből.

Újabb kínai akkumulátoros céget jelentettek be, ezúttal Fót kap egyet a nyakába
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A BYD kínai elektromosautó-gyártó tízmilliárd forintos beruházással akkumulátor-összeszerelő üzemet létesít Fóton, amely első körben száz új munkahelyet hoz létre

– közölte Szijjártó Péter külügyér szerdán a kínai Sencsenben.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy a vállalat tovább növeli magyarországi jelenlétét azzal, hogy Fóton épít üzemet, ahol – mint állította – nem gyártják, hanem „csupán összeszerelik” majd az elektromos akkumulátorokat.

A körülbelül tízmilliárd forint értékű beruházáshoz a kormány állítólag nagyjából egymilliárd forintos támogatást biztosított (a magyar adófizetők pénzéből).

„Ez a beruházás növeli Magyarország szerepét az európai elektromos autóipari átállásban, megerősíti azt a vezető szerepet, amelyet Magyarország ebben a gazdasági folyamatban betölt, hozzájárul ahhoz, hogy a magyar munkahelyek biztonságban legyenek, s ahhoz, hogy a jövendő legfontosabb iparágában Magyarország újabb kapacitásokat tudjon magához vonzani” – magyarázta Szijjártó.

Szijjártó Péter többek között találkozott Sencsen polgármesterével, a Sunwoda akkumulátorgyártó cég alapítójával és a BYD vezérigazgatójával is.

Kapcsolódó friss hírek