Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

170 millió forintból utazhatnak külföldre az MTVA propagandistái

Imre Balázs műsorvezető az állami M1 propagandacsatorna stúdiójában.
Imre Balázs műsorvezető az állami M1 propagandacsatorna stúdiójában. Fotó: MTI/Honéczy Barnabás

A tavalyi szerződéshez képest 30 millióval többet, 170 millió forintot szán a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) munkatársai külföldi utaztatására – szúrta ki a Media1.

A hirdetmény szerint az évi 126,5 milliárd forintból „felelősségteljesen gazdálkodó” MTVA kötelezettséget vállal arra, hogy a nyertes ajánlattevő az utazás és szállás megszervezésére a keretösszeg 70 százalékát biztosan elköltheti majd, a fennmaradó rész opcionális.

A Media1 emlékeztet, az utaztatós tendert a Mauri Utazási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. szokta egyedüli indulóként nyerni, de a cég idén még nem tett eleget a törvényi határidőhöz kötött beszámolási kötelezettségének, így az Igazságügyi Minisztérium céginformációs rendszerében nem szerepel a tavalyi pénzügyi beszámolója.

Ha a Mauri mégis indulna, meglepő lenne, ha nem nyerne a közbeszerzésen, ugyanis ez a vállalat utaztatja a fideszes janicsárképző Mathias Corvinus Collegium Alapítványnak (MCC), a kormánypárti Batthyány Lajos Alapítványnak, valamint Orbán Viktor egyik kedvenc folyóirata, a European Conservative munkatársait is.

Kapcsolódó friss hírek