Belföld

Ismét megszólalt Magyar Péter: a nemzetbiztonsági bizottság elnökével egyeztetett

Bulvár

Eltűnik a képernyőről Somos András, az ATV Kaleta Gábort mentegető műsorvezetője

Gazdaság

Ismét drágul a benzin szerdán

Varga Judit bejelentette, hogy Magyarország tiszteli a bírói függetlenséget

RövidenRöviden
Varga Judit igazságügyi miniszter az Európai Konzervatívok - Demokratikus Szövetség frakciójának budapesti tanácskozásán tartott sajtótájékoztatón 2023. június 2-án.
Varga Judit igazságügyi miniszter az Európai Konzervatívok - Demokratikus Szövetség frakciójának budapesti tanácskozásán tartott sajtótájékoztatón 2023. június 2-án. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Magyarország tiszteli a hatalommegosztás elvét, ezáltal a bírói függetlenséget, amelynek garanciáit az Alaptörvény is rögzíti – magyarázta az igazságügyi miniszter hétfőn Budapesten.

Varga Judit a Háromszáz éves a Kúria címmel rendezett jogtörténeti konferencián mondott köszöntőjében kiemelte: Magyarországon a bírák függetlenek, tevékenységükben nem utasíthatók, tisztségükből csak a törvényben meghatározott eljárás keretében mozdíthatók el!

A bírákat a köztársasági elnök nevezi ki, a szigorú összeférhetetlenségi szabályok mellett függetlenségüket az is biztosítja, hogy nem lehetnek tagjai pártnak és nem folytathatnak politikai tevékenységet – sorolta.

A magyar igazságszolgáltatást az elmúlt években ért igaztalan támadásoknak nagy szerepe van abban a bizalmi válságban, amely jelenleg az Európai Unió és Magyarország között tapasztalható – mondta a miniszter, hozzátéve: a bizalmi válság magyar oldalon keletkezett először.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Újra megszólalt Magyar Péter

K. Endre megint posztolt és fenyegetőzik: lejárató propagandáról, istentelen gyűlölködőkről ír

Ismét megszólalt Magyar Péter: a nemzetbiztonsági bizottság elnökével egyeztetett

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Bayer Zsolt beleszállt Balog Zoltánba – ő is megy a levesbe?

Nem állt fel a Fidesz-frakció Navalnij emlékére, mert Orbán szerint „sovinisztáknak nem jár tisztelet”