Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Szijjártó „Armani” Péter Kínába utazik

Szijjártó „Armani” Péter Kínába utazik
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

„Nos, ez egy repülőn töltött vasárnap lesz: irány Peking” – írta a Facebook-oldalán az igényes rikító sárga Armani pulóverbe öltözött Szijjártó Péter, aki ezúttal Kínában fogja úgymond képviselni hazánk úgymond érdekeit.

A putyinista külügyminiszter az ukrán-orosz háborúról szólva azt írta: különös jelentősége van a békepárti erőfeszítéseknek. Magyarország támogatja a kínaiak által előterjesztett béketervet, „két okból is: egyrészt mert a békéről szól, másrészt pedig azért, mert van” – magyarázta a miniszter. „Végre valami, ami nem a háború folytatásáról, hanem annak lezárásáról szól”,

lelkendezett az orosz barátságrenddel kitüntetett fideszes, mintha nem éppen moszkvai elvtársai támadtak volna rá Ukrajnára.

Nos, ez egy repülőn töltött vasárnap lesz: irány Peking 🇨🇳🛫 Érkezés ottani idő szerint éjjel, holnap pedig kritikus…

Posted by Szijjártó Péter on Saturday, May 13, 2023

Kiemelte, Magyarország nem szeretné, ha Európa és Kína kapcsolata elmérgesedne. „Mi nem kockázatként tekintünk Kínára, hanem egy olyan országként, mellyel való együttműködés óriási lehetőségeket jelent számunkra”. A nyugat-keleti (európai-kínai) gazdasági együttműködésben létrejöhet olyan munkamegosztás, amely előnyös mindenki számára – fűzte hozzá.

Erre szerinte kiváló példa Magyarország, amely az egymásra épülő nyugat-európai és kínai beruházások találkozási pontjává vált.

„Mi világosan értjük: az európai autóipar nem tud sikeresen átállni az elektromos korszakra a kínai beszállító vállalatok részvétele nélkül. Márpedig ha nem tudja a világ átállítani a közlekedést elektromos alapokra, kár álmodozni a klímaváltozás elleni küzdelem sikeréről” – ideologizálta meg, hogy miért szükséges környezetkárosító ázsiai gyáraknak kiárusítani Magyarországot.

Szijjártó Péter Kínában találkozik Vang Ji kínai államtanácsossal, Csin Kang államtanácsos és külügyminiszterrel, Vang Ven-tao kínai kereskedelmi miniszterrel és több nagyvállalat vezetőjével.

Kapcsolódó friss hírek