Baleset

Tűzforró autóban rekedt egy kétéves kisfiú Komáromban

Belföld

Heteken belül brutális energiaár-robbanás és áramhiány jöhet Magyarországon

Tech

Nagy a baj, Budapestet is elérte egy globális informatikai hiba

Szijjártó „Armani” Péter Kínába utazik

szijjarto-peter
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

„Nos, ez egy repülőn töltött vasárnap lesz: irány Peking” – írta a Facebook-oldalán az igényes rikító sárga Armani pulóverbe öltözött Szijjártó Péter, aki ezúttal Kínában fogja úgymond képviselni hazánk úgymond érdekeit.

A putyinista külügyminiszter az ukrán-orosz háborúról szólva azt írta: különös jelentősége van a békepárti erőfeszítéseknek. Magyarország támogatja a kínaiak által előterjesztett béketervet, „két okból is: egyrészt mert a békéről szól, másrészt pedig azért, mert van” – magyarázta a miniszter. „Végre valami, ami nem a háború folytatásáról, hanem annak lezárásáról szól”,

lelkendezett az orosz barátságrenddel kitüntetett fideszes, mintha nem éppen moszkvai elvtársai támadtak volna rá Ukrajnára.

Nos, ez egy repülőn töltött vasárnap lesz: irány Peking 🇨🇳🛫 Érkezés ottani idő szerint éjjel, holnap pedig kritikus…

Posted by Szijjártó Péter on Saturday, May 13, 2023

Kiemelte, Magyarország nem szeretné, ha Európa és Kína kapcsolata elmérgesedne. „Mi nem kockázatként tekintünk Kínára, hanem egy olyan országként, mellyel való együttműködés óriási lehetőségeket jelent számunkra”. A nyugat-keleti (európai-kínai) gazdasági együttműködésben létrejöhet olyan munkamegosztás, amely előnyös mindenki számára – fűzte hozzá.

Erre szerinte kiváló példa Magyarország, amely az egymásra épülő nyugat-európai és kínai beruházások találkozási pontjává vált.

„Mi világosan értjük: az európai autóipar nem tud sikeresen átállni az elektromos korszakra a kínai beszállító vállalatok részvétele nélkül. Márpedig ha nem tudja a világ átállítani a közlekedést elektromos alapokra, kár álmodozni a klímaváltozás elleni küzdelem sikeréről” – ideologizálta meg, hogy miért szükséges környezetkárosító ázsiai gyáraknak kiárusítani Magyarországot.

Szijjártó Péter Kínában találkozik Vang Ji kínai államtanácsossal, Csin Kang államtanácsos és külügyminiszterrel, Vang Ven-tao kínai kereskedelmi miniszterrel és több nagyvállalat vezetőjével.

Ez is érdekelhet:
28 év börtönt kapott a nevelő, aki Böjte atya árvaotthonaiban gyerekeket bántalmazott

Kapcsolódó hírek

Itt szakadhat le ma az ég: 7 megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést – térkép

Magyar Péter fontos pozíciót kapott az Európai Parlamentben 

Ruszkibérenc magyar külügyér az orosz hekkertámadást bizonyító iratokról: „Nem foglalkozom vele, hát nem veszik észre?!”

Orbán Viktor újabb váratlan helyen bukkant fel

Választás előtt még hazarendelik Szijjártó Pétert, Szentpétervárra utazik csütörtökön

Orbán Viktor már Kínában csúszik-mászik

Nagy segítség a magyar családoknak: megvan a következő magyar űrhajós

Újabb hazaáruló: Szentkirályi Alexandra mandarinul írt levélben magyarázza a kínaiaknak, hogyan kell a Fideszre szavazni

Kihagyták Magyarországot a legújabb EU-s szankciós döntésből, Szijjártó vérig sértődött