Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Brutális: áprilisban 24,0 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest

Orbán Viktor miniszterelnök (b3) Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató (b2), valamint az igazgatóság tagjainak társaságában megtekinti az új MOL Campus székházat, mielőtt a cég vezetésének meghívására részt vesz a MOL-csoport igazgatósági ülésén 2022. december 8-án. Mellettük Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b4), Lantos Csaba energiaügyi miniszter (j2) és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (b5).
Orbán Viktor miniszterelnök (b3) Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató (b2), valamint az igazgatóság tagjainak társaságában megtekinti az új MOL Campus székházat, mielőtt a cég vezetésének meghívására részt vesz a MOL-csoport igazgatósági ülésén 2022. december 8-án. Mellettük Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b4), Lantos Csaba energiaügyi miniszter (j2) és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (b5). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 24,0 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább – ismerte el szerdán az állami Központi Statisztikai Hivatal.

A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 0,7 százalékkal nőttek.

Tavaly áprilishoz viszonyítva az élelmiszerek ára 37,9 százalékkal emelkedett,

ezen belül leginkább a tejtermékeké (63,5 százalék), a vaj és vajkrémé (62,1 százalék), az édesipari lisztesárué (61,9 százalék), a kenyéré (61,6 százalék), a tojásé (51,0 százalék), a száraztésztáé (47,6 százalék), a péksüteményeké (46,7 százalék), a sajté (45,4 százalék) és a tejé (43,2 százalék). A termékcsoporton belül a liszt (8,8 százalék) és az étolaj (3,4 százalék) ára nőtt a legkisebb mértékben.

A háztartási energia 41,8 százalékkal drágult, ezen belül a vezetékes gáz 59,4, a tűzifa 54,4, a palackos gáz 46,9, az elektromos energia 27,3 százalékkal. A tartós fogyasztási cikkekért 9,3 százalékkal kellett többet fizetni. A járműüzemanyagok 26,0 százalékkal drágultak. A szolgáltatások díja 14,1 százalékkal emelkedett.

Érdekesség, hogy eközben még a háború sújtotta Ukrajnában is csak feleakkora az élelmiszer infláció, mint nálunk, de az Orbán-kormánynak biztosan erre is van egy megnyugtató válasza… hogy pl. „Gyurcsány!”

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz