Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Cinikus választ adott Orbán Viktor a könnygázas-gumibotos rendőri fellépéssel kapcsolatban

Hirtelen nagyon fontos lett, hogy mindenki csak törvénytisztelő módon demonstráljon.

Orbán Viktor érkezik az Európai Unió állam- és kormányfőinek informális találkozójára Prágában 2022. október 7-én.
Orbán Viktor érkezik az Európai Unió állam- és kormányfőinek informális találkozójára Prágában 2022. október 7-én. Fotó: MTI/Fischer Zoltán

Orbán Viktort kérdezhették az ellenzéki képviselők hétfőn a parlamentben. A miniszterelnököt a rendőrség múlt szerdai, diáktüntetőkkel szembeni könnygáz- és gumibothasználatáról faggatta Gelencsér Ferenc. A Momentum elnöke a Telex tudósítása szerint azt kérdezte:

Elítéli-e, hogy a rendőrség gumibotot és könnygázt vetett be a diákokkal szemben?

Gelencsér emlékeztette Orbánt, hogy pontosan tudhatja, milyen érzés, amikor gumibotot szorítanak a torkához, ráadásul az ominózus eset egy ennél embertelenebb rendszerben történt.

Orbán Viktor válaszában arra terelte a szót, hogy a magyar parlamentben valaki akkor lehet képviselő, ha esküt tesz. „A törvényeket betartjuk és betartatjuk” – magyarázta, hozzátéve: szerinte az ellenzék ennek az ellentétét teszi, törvénytelenségre biztatják az embereket. „Kérem, tartsa be képviselői esküjét” – mondta a kormányfő.

Az ellenzéki képviselő nem volt elégedett a válasszal, így Orbán Viktor nagyjából ugyanazt ismételte meg, de most már a diákokat és a pedagógusokat is megszólítva, és saját kordonbontós akciójáról bölcsen hallgatva:

„Arra kérem a szülőket, a diákokat, a tanárokat és Önt is, hogy tartsák be a törvényeket, és a törvények keretei között fejezzék ki a nemtetszésüket és a tiltakozásukat.”

Az azonnali kérdések órájában érintették még többek között az akkumulátorgyárak ügyét, ezzel kapcsolatban Orbán azt az érvet hozta fel, hogy „az akkumulátorgyárakban dolgozók fizetése 60 százalékkal előzi meg a feldolgozóiparban dolgozókét, egész Európában akkumulátorgyárakat építenek”.

Orbán azt is kijelentette, hogy „mindenki nyugodt lehet Magyarországon, ha a környékén gyár épül, ott minden környezetvédelmi szabályozást be fognak tartani”.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten