Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Eljárás indult Bencsik András melegek kivégzésének örvendő dumája miatt

A Békemenet egyik főszervezője a Hír TV-n ünnepelte, hogy Ugandában akár ki is végezhetik a „bubukat”.

Bencsik András propagandista.
Bencsik András propagandista.

Sértheti az emberi méltósághoz való jogot és a kirekesztés gyanúját is felveti a Sajtóklub március 26-án sugárzott adásának egy részlete a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint, a testület ezért hatósági eljárást indított a Hír TV szolgáltatója ellen.

Az NMHH csütörtöki közlése szerint a médiatanács állampolgári bejelentések alapján vizsgálta a Hír TV március 26-i Sajtóklubjában elhangzottakat. A Bayer Zsolt műsorában futó beszélgetés egyik témája az az Ugandában elfogadott törvény volt, amely szerint halálbüntetéssel sújthatják a házasságot kötő azonos nemű párokat.

Ez a törvény késztette örvendezésre Bencsik András fideszes megmondóembert, aki úgy kommentálta a hírt:

„100 százalékos egyetértéssel hozta meg ezt az ugandai parlament, amiben az a gyönyörű, hogy ez egy jelzés. Az egész világon ugye az új kánon, az új vallás az a másságkultusz, az LMBTQ, tehát a bubuk az új szentek. És akkor erre azt mondják az ugandaiak, hogy mi meg jól lenyakazzuk őket, hogyha itten próbálkoznak összeállni kettesével. És ez egy üzenet, hogy Afrika nem csak hogy nem vesz részt ebben a szemétségben, hanem szembefordul. Mert Uganda csak egy ország, de ők voltak a legbátrabbak, vélhetőleg a többi is követi.”

Mindezt persze az állami MTI híre már nem részletezte, de az NMHH szerint a műsorszámban ismertetett álláspont felveti az emberi méltóság tiszteletben tartására vonatkozó és a kirekesztésre alkalmas médiatartalmak közzétételét tiltó törvényi rendelkezések megsértését, a médiatanács ezért hatósági eljárást indított a Hír TV médiaszolgáltatójával szemben.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten