Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Novák Katalin, miután a férje öt hét után alezredes lett: nem fogjuk a férjeinket és a fiainkat a harctérre küldeni!

Veres István öthónapos alezredes és felesége, Novák Katalin fideszes államfő.
Veres István öthónapos alezredes és felesége, Novák Katalin fideszes államfő. Fotó: Facebook/Novák Katalin

Ápoljuk és tovább építjük Szlovénia és Magyarország jó kapcsolatát – magyarázta Novák Katalin fideszes köztársasági elnök Natasa Pirc Musar szlovén köztársaság elnökkel tartott sajtótájékoztatóján, szerdán Budapesten.

Novák Katalin elmondta, mindkét országnak most van először női elnöke, és emlékeztetett, Natasa Pirc Musar szlovén köztársaság elnök első hivatalos útja megválasztása után Magyarországra vezetett. A megbeszélés témái között említette az Oroszország és Ukrajna közti háborút, az Európai Unió nyugat-balkáni bővítését, a két ország közötti együttműködés fontosságát, a nemzeti kisebbségek ügyét és a demográfiai kérdéseket is.

A ruszki barát magyar kormány államfője hangsúlyozta, hogy a szlovén elnök és közte egyetértés van az orosz-ukrán háború ügyében, elítélik az orosz agressziót, s hogy mielőbb meg kell találni a béke felé vezető utat! Kiemelte azt is (bármire is utalt az oroszok által megtámadott nemzet esetében), hogy

nem szabad Ukrajnát úgy bátorítani, hogy irreális elvárásaik legyenek a segítség tekintetében, nem fogjuk a férjeinket és a fiainkat a harctérre küldeni!

Novák Katalin férjéből egyébként nemrég öt hét kiképzés után alezredes csináltak, aminek fényében nehezen értelmezhető, hogyan fog hozzájárulni a honvédség erejéhez, ha a neje eközben inkább otthon marasztalná.

Komoly előrelépés is történt ugyanakkor háború ügyben: a köztársasági elnök újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy jövő héten a Sándor-palotában fogadja Ferenc pápát és reményei szerint imádkoznak majd, hogy Ukrajnában mielőbb béke legyen!