Bűnügy

Valami készült október 23-ára, alkotmányos rend elleni szervezkedéssel gyanúsítanak egy férfit

Belföld

Hol a pénz? „Az uniós támogatásoknak köszönhetően szárnyalnia kellene a magyar agráriumnak, ehhez képest kiürül a magyar vidék”

Gazdaság

Újabb pocsék adat jött: padlón a NER kedvenc lopó-ágazata

Kirúgják a vízügyi igazgatót, aki a debreceni akkugyárról szóló kritikus szakvéleményt aláírta

Nyilván csak véletlen egybeesés!

Pintér Sándor
Pintér Sándor belügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottságának ülésén az Országház Széll Kálmán-termében 2020. december 10-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Felmenti pozíciójából Kincses Dánielt, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG) igazgatóját Pintér Sándor belügyminiszter – értesült a 24.hu, a hírt az érintett is megerősített a lapnak.

A cikk megjegyzi, Kincses Dániel volt annak a februárban elkészült, a CATL leendő debreceni akkumulátorgyárának környezethasználati engedélyeztetési eljárásához szükséges hatósági szakvéleményének az aláírója, mely aggasztó képet festett a projektről. Ebben azt taglalták, hogy amennyiben teljes méretében megvalósul a létesítmény, több helyen is áttervezésre szorul vízgazdálkodási szempontból.

A legmeredekebb megállapítás a szakvéleményben az volt, hogy a cívisvárosnak az újonnan megjelenő ipari vízigények miatt koncepcionálisan kell átalakítania a teljes városi ivóvíz-, szennyvíz- és csapadékhálózatot, mivel az eddigi rendszer néhány év múlva már nem fogja bírni a terhelést.

Kincses Dániel a 24.hu-nak azt mondta, a TIVIZIG-ben tényként kezelik a felmentését, hivatalosan azonban még nem kapott értesítést, ez ügyben nem nyilatkozhat. A lap hangsúlyozza, nem tudni, hogy Kincses felmentése és a szakvélemény között van-e összefüggés. Keresték a témában a Belügyminisztériumot, de egyelőre nem érkezett tőlük válasz.

A debreceni akkugyár terve komoly indulatokat gerjesztett, az ez ügyben szervezett közmeghallgatáson például lehazaárulózták a főispánt, a kormánypárti propaganda pedig az ügy kapcsán, egyfajta félküllős mentőakcióként talán, áldebreceniekről kezdett hadoválni.

Ez is érdekelhet:
Földön alvástól, lavórban fürdéstől fél a stressztől fogyó Tóth Gabi

Szupercellás jégvihar csapott le Mága Zoltán debreceni koncertjének főpróbájára

Lázár János még mindig nincs bilincsben, ehelyett ma is kiposztolta: Megújulnak a pályaudvarok!

Vészjósló elszólás Lázártól: Budapest napjai meg vannak számlálva?

Már két kutatás szerint is népszerűbb a Tisza a Fidesznél

Betondarab zuhant egy emberre Debrecenben, meghalt

Email fiókja buktatott le egy 23 éves férfit, súlyos fotókat tárolt a mobilján