Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Kirúgják a vízügyi igazgatót, aki a debreceni akkugyárról szóló kritikus szakvéleményt aláírta

Nyilván csak véletlen egybeesés!

Pintér Sándor belügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottságának ülésén az Országház Széll Kálmán-termében 2020. december 10-én.
Pintér Sándor belügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottságának ülésén az Országház Széll Kálmán-termében 2020. december 10-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Felmenti pozíciójából Kincses Dánielt, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG) igazgatóját Pintér Sándor belügyminiszter – értesült a 24.hu, a hírt az érintett is megerősített a lapnak.

A cikk megjegyzi, Kincses Dániel volt annak a februárban elkészült, a CATL leendő debreceni akkumulátorgyárának környezethasználati engedélyeztetési eljárásához szükséges hatósági szakvéleményének az aláírója, mely aggasztó képet festett a projektről. Ebben azt taglalták, hogy amennyiben teljes méretében megvalósul a létesítmény, több helyen is áttervezésre szorul vízgazdálkodási szempontból.

A legmeredekebb megállapítás a szakvéleményben az volt, hogy a cívisvárosnak az újonnan megjelenő ipari vízigények miatt koncepcionálisan kell átalakítania a teljes városi ivóvíz-, szennyvíz- és csapadékhálózatot, mivel az eddigi rendszer néhány év múlva már nem fogja bírni a terhelést.

Kincses Dániel a 24.hu-nak azt mondta, a TIVIZIG-ben tényként kezelik a felmentését, hivatalosan azonban még nem kapott értesítést, ez ügyben nem nyilatkozhat. A lap hangsúlyozza, nem tudni, hogy Kincses felmentése és a szakvélemény között van-e összefüggés. Keresték a témában a Belügyminisztériumot, de egyelőre nem érkezett tőlük válasz.

A debreceni akkugyár terve komoly indulatokat gerjesztett, az ez ügyben szervezett közmeghallgatáson például lehazaárulózták a főispánt, a kormánypárti propaganda pedig az ügy kapcsán, egyfajta félküllős mentőakcióként talán, áldebreceniekről kezdett hadoválni.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz