Orbán: sajnos Európa „háborús pszichózisban szenved”

Dr. Miniszterelnök Úr ma is levezette, hogy mindenki hülye, csak ő helikopter.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Recep Tayyip Erdogan török elnök a Türk Államok Szervezetének rendkívüli csúcstalálkozóján Ankarában 2023. március 16-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Recep Tayyip Erdogan török elnök a Türk Államok Szervezetének rendkívüli csúcstalálkozóján Ankarában 2023. március 16-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Fontos, hogy a béke hangja felvegye a versenyt a háború hangjának erejével, és fontos, hogy világossá tegyük, a globális többség békét akar – magyarázta Orbán Viktor csütörtökön Ankarában, a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozóján mondott beszédében.

A kormányfő, aki a minap minden magyarban talált egy kis Petőfit, most arról elmélkedett, hogy

sajnos, Európa „háborús pszichózisban szenved”, a kontinens napról napra sodródik bele a háborúba!

A miniszterelnök megköszönte a türk államok vezetőinek, hogy a béke hangját erősítik. Köszönetet mondott Recep Tayyip Erdogan török elnöknek is, aki – mint mondta – eddig sikeresen tudott közvetíteni a harcoló felek között, és arra kérte, hogy erőfeszítéseit folytassa a jövőben is.

„Magyarország számára a legfontosabb az emberéletek mentése, ezért azt képviseli, hogy legyen minél hamarabb tűzszünet és legyenek béketárgyalások”

– magyarázott Orbán.

Kapcsolódó hírek