Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Mi történik? Csányi Sándor családi vagyonkezelőbe kezdte átmenteni a vagyonát

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója beszédet mond, miután átvette "a hazai tőkepiac fejlesztéséért" a tőzsde igazgatósága által adományozott életműdíjat Patai Mihálytól, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnökétől az OTP Bank részvényeinek tőzsdei szereplése 25. évfordulója alkalmából rendezett sajtótájékoztatón az V. kerületi Bank Centerben 2020. október 7-én.
Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója beszédet mond, miután átvette "a hazai tőkepiac fejlesztéséért" a tőzsde igazgatósága által adományozott életműdíjat Patai Mihálytól, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnökétől az OTP Bank részvényeinek tőzsdei szereplése 25. évfordulója alkalmából rendezett sajtótájékoztatón az V. kerületi Bank Centerben 2020. október 7-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Családi vagyonkezelőbe kezdte átpakolni nem kevés vagyonát Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, Magyarország egyik leggazdagabb emberevette észre a Telex.

A lap nyilvános cégadatbázisok nyomán azt írja, a 2022 végén alapított, MOM Parkban székelő Unity Vagyonkezelő Alapítvány ügyvezetése és kurátorai között Csányi Sándor gyermekei (Attila, Péter, Gabriella, Ádám és Tamás) bukkannak fel. A bankár gyermekeinek megbízatása a 80. életévük betöltéséig szól.

A Telex azt is kinyomozta, hogy az alapítvány 700 millió forint készpénzzel jött létre.

A vonatkozó törvény szerint a vagyonkezelő alapítvány célja az alapító által rendelt vagyon kezelése és az ebből származó jövedelemből az alapító okiratban megjelölt feladatok megvalósítása, valamint a kedvezményezettként megjelölt személy, illetve személyek javára történő vagyoni juttatás.

A lapnak nyilatkozó szakértő szerint a vagyonkezelő alapítvány mellett a szerződéses alapú bizalmi vagyonkezelés is alkalmas eszköze lehet a családi vagyon nemzedékeken át történő megőrzésének.

Az OTP Bank a Telex kérdéseire annyit felelt, hogy Csányi Sándor cégének, a Bonitás 2002 Zrt. vagyonának átruházása a Unity Vagyonkezelő Alapítvány részére egy cégjogi aktus, „amely generációkon átívelő módon, hosszú távon fenntarthatóvá teszi a dr. Csányi Sándor által megteremtett pénzügyi és vállalati vagyon családi tulajdonlását”.