Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Csányi Sándor kiosztotta a magyar politikusokat, és ellenzéki vezetőket hívott meccsnézésre

Tájékoztatott, hogy a futball mindenkié.

Csányi Sándor kiosztotta a magyar politikusokat, és ellenzéki vezetőket hívott meccsnézésre
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a csütörtöki magyar-angol világbajnoki selejtezőmérkőzéshez kapcsolódva az MLSZ honlapján üzente meg minden politikai oldalnak és szimpatizánsaiknak, hogy „a futball mindenkié”!

Csányi azt írja, politikát figyelő állampolgárként időnként „szórakoztatónak, de alapvetően azért nagyon elkeserítőnek” tartja a negatív kampányra építő politikai kommunikációt, a szervezet vezetőjeként viszont mindent megtesz azért, hogy „a futball kimaradjon ezekből a politikai küzdelmekből”.

„A futball ugyanis mindenkié! Legyen kormánypárti, ellenzéki, bizonytalan vagy bármilyen szavazó, gondoljon bármit is a világról, mindenkit szívesen látunk a mérkőzéseken. Azt is, aki évtizedek óta drukkol a magyar válogatottnak, és azt is, aki csak mostanában szerette meg ezt a fantasztikus játékot, vagy éppen csak most készül megszeretni”

– magyarázta.

Csányi Sándor ezt követően határozottan azt kérte a politikusoktól, hogy „a magyar futballt ne használják fel politikai harcaikban”, ne próbálják megosztani a közönségüket, a magyar szurkolókat. Úgy véli, a magyar futballnak minden támogatásra és minden támogatóra szüksége van, pártállástól függetlenül. Talán csak azokra nincs, akik ezt nem értik meg. „A válogatott mérkőzéseken minden politikust szívesen látunk a nézőtéren, bármelyik párt tagjai is legyenek” – mondta, majd üzent az ellenzékieknek:

„A magyar csapat következő hazai mérkőzésére személyesen hívom meg Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást is”.

A magyar válogatott szeptember 2-án az Európa-bajnoki ezüstérmes angol válogatottat fogadja Budapesten, a telt házas Puskás Arénában.