Bűnügy

Mészárlás készült Sajókazán, az egész osztályt meg akarta ölni egy diák

Közlekedés

Összeomlott a MÁV, már egy unalmas vasárnapon sem képes utasokat szállítani

Belföld

Azonnal lemondott Orbán minisztere a tegnapi csúfos kudarcuk után

Gulyás Gergely: Magyarország szabadabb, mint a nyugat-európai országok

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond az államalapítás napja alkalmából tartott, állami kitüntetések átadásával egybekötött ünnepségen a Károlyi-Csekonics-palotában 2022. augusztus 19-én.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond az államalapítás napja alkalmából tartott, állami kitüntetések átadásával egybekötött ünnepségen a Károlyi-Csekonics-palotában 2022. augusztus 19-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Magyarország ma lényegesen szabadabb, mint a nyugat-európai országok, és erre a médiaviszonyok egyértelmű bizonyítékot jelentenek – cinikuskodott a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Igazságháborúk II. című konferencián, hétfőn Budapesten.

Gulyás Gergely – a kormányközeli Alapjogokért Központ, valamint a kormányközeli Magyar Nemzeti Médiaszövetség szervezte rendezvényen – kiemelte: Magyarországon nagyon különböző értékvilágok jelennek meg a fő irányú sajtóban, a radikális szélsőbaloldaltól a radikális jobboldalig mindennek megvan a fóruma, minden megtalálható, és mindenkinek van lehetősége arra, hogy a magyar közélet vitáiban részt vegyen!

Szerinte éppen ezért a viták teljes körűbbek és szabadabbak, mint Nyugat-Európában, ahol az önmagát korábban konzervatívnak nevező sajtó már minden fontos kérdésben feladta a pozícióit.

Gulyás Gergely azt is kijelentette: Magyarországon a sajtószabadság nem kérdőjelezhető meg, mindenki a saját meggyőződésének megfelelően írhat, és egy-egy vélemény miatt senkit nem lehet megbélyegezni.

A miniszter szerint a 21. század fenyegetése az, hogy a balliberális témák kizárólagosságra tesznek szert, s aki ezeket nem fogadja el, az nem lehet a politika részese. Ebből a szempontból Közép-Európában van egy komoly ellenállás – hangoztatta, hozzátéve: Közép-Európa, és különösen Magyarország nem adta fel azt a célkitűzést, hogy a normalitás a jövőben is érvényre juthasson.

Ez is érdekelhet: Nagy a baj: nem sikerült jachtokat vásárolnia az MCC-nek, eredménytelen lett a fideszes káderképző közbeszerzése

Kapcsolódó hírek

Betonszállítóval ütközött egy autó az M0-son Maglódnál, tűzoltók, mentők a helyszínen

Újraszámolták a szavazatokat, eldőlt Budapest sorsa

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Gulyás Gergely szerint az orosz-ukrán háborúban a legnagyobb veszélyt a NATO jelenti

Gulyás Gergelyt kiverték a betegágyából is, hogy videóra mondja: „sok hűhó semmiért” az ügyészségi iratok megmásítása

Friss fotón a gerincműtéten átesett Gulyás Gergely

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Gulyás Gergely őrjöng az EU-bíróság ítélete miatt

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!