Büntetőeljárást indított a rendőrség az M1-esen történt halálos tömegbaleset kapcsán

Kiégett és sérült gépjárművek az M1-es autópályán Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze, mindkét irányban lezárták az autópályát 2023. március 11-én.
Kiégett és sérült gépjárművek az M1-es autópályán Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze, mindkét irányban lezárták az autópályát 2023. március 11-én. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Újabb részleteket közölt a rendőrség az M1-es autópályán, Herceghalom térségében szombaton történt tömegbalesettel kapcsolatban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap reggel az írta, egy 44 éves férfi vesztette életét a szerencsétlenségben, akinek a holttestét egy kiégett személyautó roncsa alatt találták meg. A rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a körülményeket.

A közlemény szerint a balesetben 41 gépjármű volt érintett. Az elhunyt férfin kívül 39-en sérültek meg; a rendelkezésre álló adatok szerint ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben.

A BRFK közleménye szerint a forgalom Budapest irányába vasárnap 0 óra 45 perckor, Győr irányába 5 óra 15 perckor indulhatott meg.

Kapcsolódó hírek