Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Kiemelkedő munkatársait díjazta a közmédia, „amely függetlenül és befolyásmentesen dolgozik úgy, hogy arról példát vehet bárki más”

„Büszkén mondhatom, hogy a legszabadabb médium a közmédia a mai napig.”

Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) korábban hírhamisításért elítélt vezérigazgatója.
Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) korábban hírhamisításért elítélt vezérigazgatója. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Kiemelkedő (így írja az MTI) munkatársait díjazta a közmédia pénteken Budapesten, hogy aztán tovább fokozzák a szürrealitást:

a közszolgálati tartalomgyártás területén „kimagasló szakmai tevékenységet végzők” elismerésére

tavaly alapított díjak átadásán Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy március 15-e 1990-től az 1848-49-es forradalom és szabadságharc mellett a magyar sajtó hivatalos ünnepnapja.

S hogy március 15-e és a sajtó hogyan függ össze az ótvaros propagandisták kormányimádatával, az is kiderült: Altorjai arról magyarázott, hogy a média úgy omlik össze, mint egy kártyavár, ha nem működtetik elkötelezett, professzionális, magasan képzett szakemberek: szerkesztők, műsorvezetők, riporterek, operatőrök, rendezők, vágók, gyártási szakemberek!

Példaértékű a közmédia függetlensége

Innen fordult rá az elítélt hírhamisító Papp Dániel MTVA-vezérigazgató beszédében arra, hogy Magyarországon a közmédiának van a legnagyobb felelőssége a média területén, és bizony

„büszkén mondhatom, hogy a legszabadabb médium a közmédia a mai napig”, amely függetlenül és befolyásmentesen dolgozik úgy, hogy arról példát vehet bárki más.

Nem röhögte el magát.

Papp Dániel köszönetet mondott a díjazottaknak munkájukért, majd úgy méltatta őket: fontos megmutatni azokat az „arcokat”, akik a mikrofon mögött vannak, akik „nem ismernek lehetetlent”.

A díjakat nyolc kategóriában adta át Papp Dániel és Altorjai Anita.

  • Az Év Műsorvezetője díjat Rátonyi Krisztina, a Duna szerkesztő-műsorvezetője kapta.
  • Az Év Riportere elismerést Martí Zoltán, az M4 Sport munkatársa vehette át.
  • Az Év Szerkesztője Medvegy Anikó, a Duna show-műsorainak kreatív producere lett.
  • Az Év Operatőre elismerést Halász Gábor érdemelte ki.
  • Az Év Vágója Veréb Csaba lett.
  • Az Év Rendezője díjat Magyar Balázsnak ítélték oda.
  • Az Év Gyártási Szakemberének Nagy Evelin gyártásvezetőt választották.
  • Az év felfedezettje díjat ifj. Bazsinka József, a Bartók Rádió szerkesztő-műsorvezetője, a Muzsikáló reggel című műsor új házigazdája vehette át.

A díjakat minden évben átadják az arra legméltóbbaknak az előző évi teljesítmény megbecsüléseképpen – zárul a közlemény, bár ennél a pontnál olyan tudati dimenziókba érkeztünk, ahonnan inkább végtelen számú kérdések nyílnak.