Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Még a jobboldali megmondó szerint is „tarthatatlan a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága”

Imre Balázs műsorvezető az állami M1 propagandacsatorna stúdiójában.
Imre Balázs műsorvezető az állami M1 propagandacsatorna stúdiójában. Fotó: MTI/Honéczy Barnabás

„Akkor most, a számomra is örvendetes negyedik kétharmad után veszek egy nagy levegőt, és kimondom azt, amit a jobboldalon is mindenki tud: a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan”

írta Facebook-oldalán Bencsik Gábor, a Magyar Demokrata szerzője, nem kis meglepetést okozva, hiszen kormányoldalról enyhén szólva ritkán kap kritikát az agymosó-központtá züllesztett, immár 130 milliárd forintos éves büdzséből működő állami közmédia.

M1Akkor most, a számomra is örvendetes negyedik kétharmad után veszek egy nagy levegőt, és kimondom azt, amit a…

Posted by Bencsik Gábor on Monday, April 11, 2022

Bencsik szerint képtelenség, hogy ellenzéki politikusok gyakorlatilag nem juthatnak be a közmédiába, a hírmagyarázók kormánypárti oldalról érkeznek, „a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg”.

A Magyar Demokrata szerzője megjegyzi, április 14-én, csütörtökön az M1-en Márki-Zay Péter lesz Lánczi Tamás vendége, de ez a beszélgetés alapvetően már tét nélküli, az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltjét a kampányban kellett volna meghívni.

„A közszolgálati magyar televízió az ország ellenzéki felének is a televíziója, az ő adójukból is működik, ideje elkezdenie aszerint is viselkedni”

– ragadtatta el magát Bencsik.

A kommentek között vannak, akik emlékeztetik a szerzőt, hogy 12 év után kicsit talán elkésett a megvilágosodása, de olyanok is vannak, akik szerint teljesen rendben van, hogy csak kormánypárti tartalom ömlik közpénzből, azaz pártállástól függetlenül mindenki pénzéből.

„Egyáltalán nem értek egyet. Csak győztesek és vesztesek vannak, nekünk annyi a feladatunk, hogy mindig mi győzzünk és ne a hazaáruló baloldal. Ehhez fel kell használni minden eszközt. Elhatárolódom Bencsik Gábortól. Egyedül azt látom enyhítő körülménynek, hogy az árulást nem a választás előtt követte el, hanem amikor már semmi jelentősége nincs” – támadott neki egy jobboldali kommentelő a jobboldali publicistának, míg másvalaki egyenesen azt írta:

„Bencsik úr, ez árulás lenne. Adott az abszolút győzelem a balos csürhe felett. Hitem szerint most kell mindent elsöprő támadást intézni az RTL, HVG de főleg a Telex ellen, azontúl minden jogvédő szervezet ellen.”

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt