Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Matolcsy ismét a kormánnyal szájal: „már 2021-ben elindult a negatív gazdaságpolitikai fordulat”

Mégsem „az elhibázott brüsszeli szankciók” az oka mindennek?

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke felszólal a jegybank 2019. évi üzleti jelentéséről és beszámolójáról tartott vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 16-án.
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke felszólal a jegybank 2019. évi üzleti jelentéséről és beszámolójáról tartott vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 16-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A 2021-es évben negatív gazdaságpolitikai fordulatot hajtott végre a kormány, „eleresztette az egyensúlyt”, és utána jött 2022-ben a háború, a szankciók, a brüsszeli csatározások, de már előtte, 2021-ben elindult a negatív gazdaságpolitikai fordulat

– jelentette ki Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az MNB 2021-es üzleti jelentését ismertetve az Országgyűlés szerdai ülésén, ami azért érdekes, mert az orbáni hazugságpropaganda gyakorlatilag szünet nélkül azt sulykolja, hogy „a brüsszeli szankciók” tették lejtmenetbe az országot, és az orosz-ukrán háború az oka a magas inflációnak (az a háború, ami még ki sem tört, amikor a magyar infláció már elszállt 2021 végén).

A jegybankelnök most azt mondta, meg kell előzni, hogy 2030-ban utódaink feltegyék a kérdést, hogy miért nem sikerült, hol és hogyan tévesztettek utat. „Azt kell mondanunk, hogy 2021-ben tévesztettünk utat, és ezt sajnos folytattuk 2022-ben” – hárította a bajokat Matolcsy György.

Hozzátette, még nem látható, hogy 2023-ban ezt az úttévesztést képesek-e módosítani. Elvileg igen, mert megtették korábban többször is, de még most nem látható – értékelt.

Legutóbb tavaly decemberben kapott őszinteségi rohamot Matolcsy, akkor arról beszélt, hogy Magyarország válságközeli helyzetbe került, méghozzá „a saját döntéseink miatt”, valamint az ársapkákat is ostorozta.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten