Tiborcz István cége most egy díjnyertes Tokaj-hegyaljai borászatot szerzett meg

Tiborcz István, Orbán Ráhel férje és Orbán Viktor miniszterelnök pálinkáznak 2013 decemberében.
Tiborcz István, Orbán Ráhel férje és Orbán Viktor miniszterelnök pálinkáznak 2013 decemberében. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz tartozó BDPST Group lett csütörtöktől a Tokaj-hegyaljai Patricius Borház Zrt. 100 százalékos tulajdonosa – derül ki a cég közleményéből.

A BDPST Group tájékoztatása szerint a tranzakcióhoz kapcsolódik a Patricius Borházat körülvevő termőterületek megvétele is, ahol a jövőben „folyik tovább a magas szakmai színvonalú szőlőtermelés”. Megjegyzik, hogy a több mint 20 éve alapított bodrogkisfaludi székhelyű Patricius Borház az UNESCO Világörökségi Helyszínei között jegyzett Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék egyik meghatározó borászata, borkülönlengességeik számos elismerésben részesültek már, a borászat pedig 2016-ben elnyerte az Év Pincészete díjat.

Tiborcz István cége nem most kezdte a tokaji borvidék felzabálását, mint közleményükben emlékeztetnek, 2019-ben a ma Andrássy Kúria & Spa-ként ismert 53 szobás tarcali szálloda megvásárlásával indítottak.

Ezek is érdekelhetnek