Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Megfosztanák Orbánt a szavazati jogától az Európai Unióban

Orbán Viktor magyar az EU-tagországok állam- és kormányfői évzáró találkozóján Brüsszelben 2019. december 12-én.
Orbán Viktor magyar az EU-tagországok állam- és kormányfői évzáró találkozóján Brüsszelben 2019. december 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Nem először megy neki uniós tisztségviselő az EU-s ügyeket lépten-nyomon gáncsolni igyekvő Orbán Viktornak. Emlékezhetünk, tavaly júniusban Katarina Barley, az Európai Parlament szociáldemokrata alelnöke mutatott rá, hogy a magyar kormányfő visszaél az egyhangú döntések elvével, most pedig Guy Verhofstadt, korábbi belga miniszterelnök szállt bele Orbán Viktorba.

Az Index vette észre, hogy a jelenleg EP-képviselőként dolgozó Verhofstadt annyira felhúzta magát a Politico egyik írásán, hogy Twitter-oldalán ment neki Orbánnak:

„Meddig tűrjük még Orbán obstrukcióját az EU-ban, a NATO-ban és azon túl? Vegyük el tőle a szavazati jogát, ahogy azt a nemzetközi szerződések előírják!”

https://twitter.com/guyverhofstadt/status/1630948887333576704

A Politico cikke egyébként arról szól, hogy Orbán egy ünneprontó, aki elrontja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását. Megemlítik, hogy Magyarország és Törökország még mindig nem ratifikálta a két északi ország belépését, noha a NATO vezetői egy madridi csúcstalálkozón már nyolc hónappal ezelőtt jóváhagyták a skandináv államok kérelmét.

A Politico szerint Orbán Erdoganhoz hasonlóan húzza az időt azzal, hogy a parlament jóváhagyásához köti a svéd és finn NATO-csatlakozás elfogadását.