Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Sebestyén Balázs úgy tudja, „sokkal több ember élete szárad a NATO lelkén, mint amennyi az oroszokén”

Sebestyén Balázs úgy tudja, „sokkal több ember élete szárad a NATO lelkén, mint amennyi az oroszokén”
Fotó: Facebook/Balázsék oldala

Demkó Attila biztonságpolitikai szakértővel elmélkedtek az orosz-ukrán háborúról Sebestyén Balázsék a kormányközeli Rádió1 reggeli műsorában – vette észre a Mandiner.

A lassan egy éve tartó fegyveres konfliktus kapcsán Balázsék rákapcsolódva a magyar kormány „Amerika háborúja” narratívájára arra jutottak, hogy „két nagyhatalomról beszélünk, mindkettő a saját státuszát védi, mi meg itt őrlődünk”.

Vadon Jani eszmefuttatását Sebestyén Balázs még azzal is megtoldotta, hogy

„ha az elmúlt ötven évet megnézzük, és azt a politikát, amit Amerika képviselt, akkor – bár nagyon mérges vagyok az oroszokra és Putyinra is – sokkal több milliónyi ember (halála) szárad a lelkükön, mint az oroszoknak”.

Sebestyén Balázs példaként Szíriát, Irakot és az egykori Jugoszláviát hozta fel, majd úgy összegzett: „a NATO lelkén sokkal több lélek szárad mint az oroszokén”.

Balázs szerint ugyanakkor ha valaki ezt ki meri mondani, akkor oroszbarátnak titulálják, pedig állítása szerint rá ez nem igaz, elítéli a háborút. Majd ezután előadta az Orbán-kormány szokásos együgyű mantráját, miszerint „senki ne haljon meg, legyen béke”.

A műsori idézett részlete 1:01:00-1:03:00 között hallgatható meg: