Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Sport

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy fiatal magyar kézilabdázó

Szamurájkardokat és nyílvesszőket találtak a vámosok Zalában

Szamurájkardokat és nyílvesszőket találtak kereskedelmi áruk közé rejtve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal zalai munkatársai – közölte a NAV csütörtökön.

A tájékoztatása szerint az országba érkező áruk vámkezeléskor előfordul, hogy különleges vagy veszélyes tárgyakat is találnak a NAV munkatársai, akik Zalában két hónap alatt két ilyen esettel is találkoztak.

Szamurájkardok lapultak a konténerben

Szamurájkardok lapultak a konténerben⚔Az országba érkező áruk vámkezeléskor előfordul, hogy különleges, vagy veszélyes tárgyakat is találnak munkatársaink. Zalaegerszegen két hónap alatt két ilyen esettel is találkoztak a pénzügyőrök.Január végén Európai Unión kívüli áruk vámkezelését kérte egy magyar cég a nagykanizsai vámudvarban. A pénzügyőrök a szállítmány átvizsgálásakor több mint száz, egyenként díszzsákba csomagolt, 72 centiméter pengehosszúságú szamurájkardot találtak. A kardok nem szerepeltek a vám-árunyilatkozaton, engedély nélkül érkeztek az országba.Nem ez az első ilyen eset, zalai munkatársai decemberben is találtak kereskedelmi áruk közé rejtett veszélyes tárgyakat. Akkor gyermekjátékok vámkezelését kérte egy cég, de a szállítmányban csaknem ötezer sportíjászathoz használt nyílvesszőt találtak a pénzügyőrök.Fenti tárgyak közbiztonságra veszélyes eszköznek számítanak, behozataluk csak külön engedéllyel lehetséges. A NAV elkötelezett aziránt, hogy ilyen és hasonló termékek ne kerüljenek forgalomba Magyarország, valamint az Európai Unió területén. A fegyvereket a pénzügyőrök mindkét esetben lefoglalták és büntetőeljárást indítottak.

Posted by Nemzeti Adó- és Vámhivatal on Thursday, February 23, 2023

Január végén Európai Unión kívüli áruk vámkezelését kérte egy magyar cég a nagykanizsai vámudvarban. A pénzügyőrök a szállítmány átvizsgálásakor több mint száz, egyenként díszzsákba csomagolt, 72 centiméteres pengéjű szamurájkardot találtak. A kardok nem szerepeltek a vámáru-nyilatkozaton, engedély nélkül érkeztek az országba.

A NAV zalai munkatársai decemberben ugyancsak kereskedelmi áruk közé rejtve találtak veszélyes tárgyakat. Akkor gyermekjátékok vámkezelését kérte egy cég, de a szállítmányban csaknem ötezer, sportíjászathoz használt nyílvesszőt találtak a pénzügyőrök.

A fegyvereket mindkét esetben lefoglalták, és büntetőeljárást indítottak.

A közlemény arra is kitér, hogy ezeknek a közbiztonságra veszélyes eszköznek a behozatala csak külön engedéllyel lehetséges. A NAV elkötelezett aziránt, hogy ilyen és hasonló termékek ne kerüljenek forgalomba Magyarország, valamint az Európai Unió területén – áll a közleményben.

Illegális bevándorlókat találtak az M7-es autópályán, egyikük elmenekült

Két bangladesi férfit találtak egy autó alvázában az M1-esen

Száz díszmadarat próbált egy bolgár férfi Hollandiába csempészni

Súlyos bejelentést tett az ukrán rendőrség

Jelentős mennyiségű speedet találtak egy budapesti dílernél

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén