Egészségügy

Tömeges ételmérgezés volt egy magyar kórházban

Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Ügyvéd: életveszélyes állapotban van Galambos Lajos

RövidenRöviden
Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én.
Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Halasztást kért, ezért a bíróság döntéséig nem kell bevonulnia a börtönbe Lagzi Lajcsinak, derült ki csütörtökön a Budapest Környéki Törvényszék közleményéből.

A trombitás ügyvédje, dr. Csontos Zsolt a Blikknek azt is elárulta, ügyfele közvetlen életveszélyben van, ezért kérvényezték a halasztást.

„Halasztási kérelmet terjesztettünk elő a szükséges feltételek mellett. Ezt csak abban az esetben lehet megtenni, ha az ítélet két évnél hosszabb börtönbüntetésről szól, amennyiben közvetlen életveszély áll fent az elítéltnél”

– magyarázta a lapnak az ügyvéd, hozzátéve: a bíróság befogadta a kérelmet, majd úgy döntött, hogy függőben tartja az ítéletet, vagyis jelenleg nem terheli bevonulási kötelezettség a zenészt.

„Megvizsgálták a benyújtott orvosi szakvéleményeket, és az alapján igazságügyi szakértőt rendeltek ki. Ha jól tudom, ő már meg is kapta az ügyet és a papírokat. Az ő eredményei alapján dönthet úgy a bíróság, hogy felfüggeszti a szabadságvesztés végrehajtását. Na, nem végleg, hanem bizonyos időre. Mi egyévnyi halasztást kértünk. Ez nem azt jelenti, hogy ennyit meg is ítél a bíróság: saját hatáskörben jelöli ki az időintervallumot, aminek letelte után felülvizsgálatra kell megjelennie az ügyfelemnek” – részletezte az ügyvéd.

Ez is érdekelhet

Jó hírek Lajcsiról: előbb szabadulhat, már a dátum is látszik

Lagzi Lajcsi interjút adott a börtönből

Lagzi Lajcsi mondani akar valamit

Újabb fideszes városból tilthatták ki az Orbán-paródiáival elhíresült Somogyi Andrást

„Milyen szépen bánsz velem” – elalélós posztban magasztalja fricskását Tóth Gabi

Húslevest akartak főzni a sérült gólyából Nyírlugoson