Kiderült, miért nem vonult be a börtönbe Lagzi Lajcsi

Lagzi Lajcsi a Partizán műsorában 2020. novemberében.
Lagzi Lajcsi a Partizán műsorában 2020. novemberében.

Szerdán valósággal idegrohamig hergelte magát a bulvársajtó, amiért Galambos Lajos a várakozásokkal ellentétben mégsem jelent meg a kecskeméti börtönnél, megkezdeni az energialopás miatt rá kiszabott büntetését, mára azonban kiderült:

halasztást kért, ezért a bíróság döntéséig nem kell bevonulnia.

Galambos Lajost – művésznevén Lagzi Lajcsi zenész-előadóművészt – decemberben három év hat hónap szabadságvesztésre ítéltek.

A Budapest Környéki Törvényszék csütörtöki közleményében azt írta: az elítéltnek a másodfokú, jogerős ítélet alapján szerdán kellett volna jelentkeznie büntetése letöltésére, de „a férfi védőjén keresztül január 30-án kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kért”.

A tájékoztatás szerint a halasztási kérelem elbírálása folyamatban van, de mivel az a szerdai bevonulási határidőig nem volt lehetséges, a bíróság intézkedett a végrehajtás megkezdésének függőben tartására. Ezért az elítéltnek szerdán nem kellett a szabadságvesztés büntetés letöltését megkezdenie.

Emlékezetes, a Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság december 7-én jogerősen három év hat hónap szabadságvesztésre, és négy év közügyektől eltiltásra ítélte Galambos Lajost, akit több társával együtt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádoltak.

Kapcsolódó hírek