Börtönbüntetésre ítélték Lagzi Lajcsit, másodfokon súlyosabb büntetést kapott

Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én.
Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Másodfokon súlyosbították az áramlopással vádolt Galambos Lajos ítéletét, a szerdán kihirdetettek szerint az egykori mulatós sztár

3 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, melyhez 4 év közügyektől való eltiltás is jár, valamint több mint 4 millió forint és egyéb bűnügyi költségek megfizetésére is kötelezték.

Galambost 2015 óta vádolták nyolc társával víz-, gáz- és áramlopással.

2021 szeptemberében első fokon 2 év 10 hónap börtönbüntetéssel sújtották, három év közügyektől való eltiltás, pénzbüntetés és 11 milliós vagyonelkobzás mellett. Mivel azonban az ügyészség súlyosbítást kért, így került sor a másodfokra.

A Blikk cikke szerint a december 7-re csúszott tárgyaláson Galambos Lajos nem volt jelen, volt felesége, Boglárka viszont másodrendű vádlottként igen, akit másodfokon is felmentettek a vádak alól.

Miután Galambos Lajos korábban 125 napot már rács mögött töltött, négy hónappal 3 év 2 hónapra rövidülhet a büntetése.

Kapcsolódó hírek