Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Lázár János bejelentette: Magyarországon fegyvergyárak fognak épülni

Ő is bemondta, hogy Magyarország 2030-ra vezető gazdasági hatalom lehet a térségben.

Lázár János, a Fidesz országgyűlési képviselője, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos.
Lázár János, a Fidesz országgyűlési képviselője, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos. Fotó: Facebook/Lázár János

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) podcastműsorában adott interjút Lázár János, az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetője – írja a Népszava.

A beszélgetés során szó esett Orbán Viktor víziójáról, amely szerint Magyarország vezető gazdasági hatalom lenne a térségben a 2030-as évekre. Lázár János szerint a kormány most nagy potenciált lát a hadiipar fejlesztésében, így ez lehet az egyik nagy kitörési lehetőség.

„Beszéljünk világosan, Magyarországon is fegyvergyárak fognak épülni. Fegyvergyártás lesz, repülőgép-, harcirepülőgép-gyártás lesz. A lengyelek tízmilliárdért vesznek fegyvereket”

– mondta Lázár, aki „szintén” úgy véli, hogy a következő évtizedben Lengyelország mellett Magyarország vezető gazdasági hatalom lehet a térségben.

A miniszter azt is elmondta, hogy hazánk a világ kétszáz országa közül a 45-50. legfejlettebb, és most az a kérdés, hogy „tovább tudunk-e lépni”.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten