Baleset

Durva baleset történt az M3-ason, ketten meghaltak

Belföld

Magyar Péter már megszólalt: felrobbant a Facebook

Közlekedés

Összeomlott a MÁV, már egy unalmas vasárnapon sem képes utasokat szállítani

Elítélték a Vizoviczki-ügyben korrupcióval vádolt volt rendőröket

Vizoviczki László az ellene és 32 társa ellen vendéglátó-ipari tevékenységgel összefüggésben elkövetett költségvetési csalás vádja miatt indult büntetőper tárgyalásán, a Fővárosi Törvényszéken 2014. november 19-én.
Vizoviczki László az ellene és 32 társa ellen vendéglátó-ipari tevékenységgel összefüggésben elkövetett költségvetési csalás vádja miatt indult büntetőper tárgyalásán, a Fővárosi Törvényszéken 2014. november 19-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hat és tizenegy év közötti, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte csütörtökön a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa, első fokon azokat az egykori magas beosztású rendőrtiszteket, akik a vád szerint különféle korrupciós bűncselekményeket követtek el a Vizoviczki-ügyben.

A bíróság tizennégy vádlott esetében hozott ítéletet, közülük nyolcan volt rendőrök, hatan polgári személyek. Az ügyben tizenegy éve kezdődött vizsgálat a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján. Az ítélet rendelkező részét nyilvánosan hirdették ki, míg az indokolás – a minősített adatok védelme érdekében – zárt ajtók mögött hangzott el.

A vádirat szerint a vendéglátásban nagy befolyásra szert tett Vizoviczki László rendszeresen lefizetett rendőröket és más hatósági dolgozókat azért, hogy üzletei zavartalanul működhessenek, előre értesüljön az ellenőrzésekről; a korrumpált emberek rendre vegzálták a volt nagyvállalkozó konkurenciáját.

A csütörtöki ítélethirdetésben érintett vádlottak közül korábban többen letartóztatásban voltak, illetve különféle bűnügyi felügyelet alatt álltak, jelenleg azonban mindegyikük szabadlábon van, korlátozások nélkül, közülük mindössze ketten jelentek meg a Fővárosi Törvényszéken.

Ez is érdekelhet: Életveszélyes a Balaton jege

Kapcsolódó hírek

Meghalt két ember egy ráckevei gyümölcsösben

Újraszámolták a szavazatokat, eldőlt Budapest sorsa

Tényleg blokkolják a térerőt Magyar Péter rendezvényein? Megszólalt a minisztérium és a rendőrség

Kínai villanyautót fotóztak le a rendőrség Teve utcai székházánál

Jachtot vásárolt a kalocsai KDNP-s polgármester 79 éves édesanyja

Lopnak ma is: 76 fős lelátót kap 172 millió forintért egy megye II-es csapat

Idén a tavalyinál is drágább lehet az augusztus 20-ai tűzijáték

Navracsics Tibor úgy tudja, Magyarország jól használja fel az uniós pénzeket

Kalocsán rendőrök vegzáltak újságírókat, hogy Szijjártó el tudjon menekülni a kérdések elől

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!