−15 fokot mértek ma reggel ezen a magyar településen

Sok helyen volt durva lehűlés, a legkevésbé hideget Sárospatakon mérték, ott csak −3,5 fok volt.

Vizet húz a kútból egy férfi Zabar mellett.
Vizet húz a kútból egy férfi Zabar mellett. Fotó: MTI/Péter Komka

Vörös kód lépett életbe a hideg időjárás miatt három régióban, de a Nógrád megyei Zabarban már kedd reggel is mínusz 14,5 Celsius-fokot mértek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán azt írta, a nagyon hideg éjszakát a Kárpát-medence feletti anticiklon okozta a mérsékelt vagy gyenge légmozgással és a derült éggel.

Még mindig van lentebb! – mondta ezt a minimum-hőmérséklet, és Zabarban megkarcolgatta a -15 fokot.Hogy mit tesz egy…

Posted by Országos Meteorológiai Szolgálat on Tuesday, February 7, 2023

A bejegyzéshez készített infografika szerint a leghidegebbet kedd hajnalban Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád vármegyei településeken mérték. A Nógrád vármegyei Zabaron mínusz 14,5 fok volt, Lénárddarócon (Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye) mínusz 13,9, Mihálygergén (Nógrád vármegye) mínusz 13, Bánrévén (Borsod-Abaúj-Zemplén) mínusz 12,3, Gagybátorban (Borsod-Abaúj-Zemplén) mínusz 12,2, Bánkon (Nógrád) mínusz 12 fokot mértek.

A meteorológiai szolgálat megjegyezte: a Bodrogközben élénk, olykor erős volt az északkeleti szél, így ott kevésbé volt csípős a hajnal, mint az ország többi részén. A legkevésbé hideg hajnalt Sárospatakon mérték, itt mínusz 3,5 fok volt.

A meteorológiai szolgálat adatai szerint hétfőre virradóra is hideg volt az idő, Zabarban mínusz 13,2 fokot regisztráltak, Lénárddarócon és a Kékestetőn mínusz 12,4 fok volt, Bánrévén pedig mínusz 11,3 fokot mértek.

Kapcsolódó hírek