Oktatás

Kamuzott a miniszter, mégsem lesz ingyen a jogosítvány a középiskolásoknak

Bűnügy

Dolgozik a NER? Megzsarolt egy cégvezetőt két férfi „magas szintű kapcsolataikra” hivatkozva

Bulvár

Állami kitüntetést kapott Mága Zoltán, így hálálkodott érte

Kovács Zoltán megfenyegette Brüsszelt

Jogi lépéseket tervez a kormány válaszul a „belga fővárosnak”.

RövidenRöviden
Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat rendezvénye előtt Esztergomban 2022. november 22-én.
Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat rendezvénye előtt Esztergomban 2022. november 22-én. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Az Erasmus-ügy, illetve a megoldásának folyamata azt mutatja, hogy az Európai Bizottság a testület különböző szintjeivel való diskurzusban semmilyen formális elemet nem tart be – erről beszélt Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a kormánypárti Mandiner Reakció podcastjában.

A műsorban az elmúlt heti brüsszeli fejleményeket „elemezték”, amikoris Navracsics Tibor uniós forrásokért felelős miniszter kiment rendezni az Erasmus-ügyet az illetékes uniós biztosokkal, és állítólag „egy óra alatt” sikerült is a kérdéses pontokat tisztázni.

Az államtitkár szerint ha az ügyben lett volna normális kapcsolatfelvétel, és pontosan elmondták volna, hogy az egyébként általánosan megfogalmazott következtetések és pénzvisszatartás feltételeiként miről kellene megállapodni, akkor a magyar kormány nem zárkózott volna ettől el. A magyar szándék mindig is nyilvánvaló volt – szögezte le.

Kovács arról is magyarázott, hogy „a mi legnagyobb bajunk” az unió két intézménye – a bizottság és a parlament – magatartásával, az, hogy hiába van rögzítve a szerződésben a tagállami kompetenciák és az intézményes kompetenciák közötti választóvonal, újabb és újabb kísérletek vannak arra, hogy megfoghatatlan jogállamisági kritériumot használva olyan területekre mennek be, ahol semmi keresnivalójuk. Ilyen a média, a kultúra területe, most a felsőoktatás, ilyen volt az egészségügy, és a migráció is. Én nem mellesleg a bizottság részéről, konkrét károkozás politikai szándékát is feltételezem – mondta.

Az államtitkár szerint kell jogi lépéseket tenni, ha ez a helyzet villámgyorsan nem oldódik meg.

Az egyetemek önmagukban is eljárhatnak, és a kormánynak szintén van feladata ezzel, illetve a minisztériumnak, amely az EU-s ügyeket viszi, és még büntetőjogi szempontok is lehetnek, itt a hitelrontást említette. Hogy milyen lépés lesz, ez a következő napokban-hetekben napvilágot lát – fenyegetőzött a fideszes.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Kiderült, ki áll majd Szentkirályi Alexandra helyén a Kormányinfón

Most érkezett: eljárást indít Orbánék ellen az Európai Bizottság

Reagált az Európai Bizottság Orbánék újabb nemzeti konzultációjára

Veszélyben lehet Magyar Péter élete, 24 órás védelmet kap

Böjte Csaba nevelőotthonában gyerekkorában megerőszakolt nő levelét olvasták fel a Parlamentben

Orbán bejelentette, hogy fel akar lázadni