Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Több mellékutat lezártak a Sajó áradása miatt

Vízátfolyások a Sajó folyó áradása miatt lezárt úton Sajóivánka és Sajókaza között 2023. január 19-én.
Vízátfolyások a Sajó folyó áradása miatt lezárt úton Sajóivánka és Sajókaza között 2023. január 19-én. Fotó: MTI/Vajda János

A Sajó áradása miatt lezárták a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Putnok és Sajóvelezd közötti mellékutat szerda este, majd csütörtök hajnalban a 26-os főút és Sajókaza közötti alsóbbrendű utat is.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. azt írta, hogy a Putnok és Sajóvelezd közötti mellékútnak mintegy 1,5 kilométeres, a 26-os főút és Sajókaza közötti alsóbbrendű útnak pedig 1 kilométeres szakaszát zárták le.

A heves esőzések nyomán más szakaszokon is előfordulhatnak kisebb-nagyobb vízátfolyások, ezért arra kérik a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek.

Nógrádban is baj van

A Nógrád megyei Ipolytarnócon az Ipoly folyó vízszintemelkedése miatt eközben már harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el csütörtökön – közölte az önkormányzat.

Azt írták, a homokzsákok elhelyezésében és a kitelepítésben segítséget nyújtanak civil mentőcsoportok, a HELP Mentőegyesület, a Palóc Mentőcsoport és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az önkormányzat reményét fejezte ki, hogy hamarosan visszatérhetnek otthonukba a kiköltöztetett családok.